Verkeer op A2 bij Weert staat in beide rijrichtingen stil

Algemeen Bijgewerkt op 27 juni 2014 om 12.32 uur Reageer 2 min. leestijd

Update 2 – Het is momenteel bijzonder druk op de snelweg A2 bij Weert. Dit is het gevolg van een samenloop van omstandigheden.

Vanochtend vond er een ongeval plaats op de A2 bij de afrit Nederweert/Weert in zuidelijke rijrichting. Slechts enkele minuten later gebeurde er ook een ongeval op de A2 bij Leende in noordelijke rijrichting. Hierdoor ontstonden er files in beide rijrichtingen. Bovendien is de afrit A2 Weert-Noord afgesloten vanwege werkzaamheden (zie onderstaande foto’s).

De file naar het zuiden, veroorzaakt door het ongeval bij Weert, strekt zich uit tot aan Maarheeze. In de andere richting, richting Eindhoven, staat het verkeer stil van Leende tot aan Nederweert. Veel verkeersdeelnemers proberen een alternatieve route te vinden, wat weer voor extra verkeersdrukte zorgt op de aangrenzende wegen in Weert en Cranendonck.

Weggebruikers wordt aangeraden om rekening te houden met aanzienlijke vertragingen of indien mogelijk hun reis uit te stellen. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de ongevallen af te handelen en de doorstroming zo snel mogelijk te verbeteren.

Update 11.07u: de file van Weert naar Eindhoven is opgelost.

Update 12.32: de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Als dit onderzoek afgerond is, gaat men aan de slag met de bergings- en schoonmaakwerkzaamheden. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond 14.30 uur weer vrij te kunnen geven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie