Maarheeze – Hou jij van fietsen en wil je graag ontdekken of je sneller kunt zijn dan jouw vrienden en vriendinnen? Pomp dan je banden op en doe op zaterdag 27 juli mee aan de ‘Dikke Banden Race’ tijdens de Mijl van Mares. Jij kunt bij De Mijl meedoen aan een echte wielerwedstrijd, op het parcours waar later op zaterdag ook profwielrenners fietsen. Je hebt geen racefiets nodig, je stapt gewoon op jouw eigen fiets. En de snelste fietsers winnen natuurlijk een toffe prijs.
Wat is de Dikke Banden Race?
De ‘Dikke Banden Race’ is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Je mag eraan meedoen op je eigen fiets mét minimaal een banddikte van 28 mm. Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt. Er mogen zelfs versnellingen op zitten. Als het maar geen racefiets is, want dat is niet zo eerlijk. Tijdens de Dikke Banden Race hoef je niet op auto’s en brommers te letten, alleen maar zo hard mogelijk te fietsen. Het parcours is namelijk helemaal afgezet voor de wedstrijden.
Voor wie is de Dikke Banden Race?
De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben – anders ben je al te goed getraind. Er wordt gereden in drie leeftijdsgroepen (7-8, 9-10 en 11-12 jaar), zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst.
Hoe kun je meedoen?
Via het inschrijfformulier kun je je inschrijven. Het is in ieder geval slim als je je vader of moeder het volgende stukje even laat lezen. Roep je ze meteen even? Dan kun jij alvast gaan trainen.
Aan ouders/verzorgers
De Dikke Banden Race wordt georganiseerd door Stichting de Mijl van Mares en voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parcours afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht.
Mocht je kind geen helm hebben, dan is deze gratis bij de organisatie te leen. Vrijwilligers van de Mijl van Mares zorgen ervoor dat alles goed verloopt. En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Het enige dat je zelf hoeft te doen is de kinderen aanmoedigen.