Zomerprogramma voor de kinderen bij Bibliocenter

Kinderen Reageer 3 min. leestijd
Foto via Bibliocenter

Yes, bijna vakantie! Nog meer tijd voor leuke dingen zoals sporten, gamen, knutselen, tekenen of relaxen met een leuk (luister)boek. In juli en augustus staan er heel veel activiteiten op het programma bij Bibliocenter in Weert. Er is genoeg te beleven.

Creatieve activiteiten

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen in juli deelnemen aan drie creatieve workshops onder begeleiding van Gerarda Beumer. Gerarda is docent & coach beeldend. Ze nodigt uit om te experimenteren, te onderzoeken en te ontdekken. Tijdens de workshop op 12 juli om 10.30 uur kun je bloemen laten bloeien door middel van je eigen fantasie, op 19 juli om 10.30 uur gaat er, net als Vincent van Gogh, een schilderij gemaakt worden met verf en op 26 juli om 10.30 uur gaat ze aan de slag met het maken van een natuurhanger.

Werk je graag met Gravitrax, dan kun je op 31 juli om 10.30 uur terecht tijdens de Workshop ‘Bouw je eigen knikkerbaan’.

Voorlezen en speuren

Op 17 juli om 14.00 uur kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar meedoen met Voorlezen en Speuren, een avontuur in en rondom de bieb. Sportstuif Weert en Bibliocenter organiseren samen een spannende speurtocht. De tocht begint en eindigt bij de bibliotheek.

Voor kinderen tussen de twee en zes jaar is er de leuke voorleesactiviteit ‘Hey Bloem!’. Op 24 juli, in het Fatimapark en op 14 augustus in Kasteelpark Nijenborgh. Eefje van Bibliocenter neemt een bijzondere gast mee: Benjamin, de Weerter Stadsecoloog. In de wijk is altijd iets nieuws te ontdekken. Speur jij met hem mee naar nieuwe soorten bloemen, kruiden en plantjes? Zorg dan dat je er om 10.00 uur bent.

Spelen en gamen

Of doe mee met Hackshield als je tussen de 9 en 12 jaar bent. Om digitale boeven te slim af te zijn, zoekt de gemeente Weert cyberagents. Kun jij jezelf en anderen beschermen tegen online criminelen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Doe dan mee met Hackshield op 13 augustus om 10.30 uur en speel het spel over cybercriminaliteit.

Voor jeugd vanaf 12 jaar zijn de spellenavonden erg populair. In samenwerking met organisatie Speel & Verbind (bekend van Spellenmiddag Weert) is er iedere laatste donderdag van de maand een gratis spellenavond in de bibliotheek om 19.30 uur.

Aanmelden

Vervelen is dus geen optie in de vakantie. Wil je graag meedoen? Kijk dan op www.bibliocenter.nl/activiteiten om je aan te melden. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie