Zomerwandeling Stadsgidsen Weert eindigt bij Museum W

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto via Stadsgidsen Weert

Wie de komende zomer in Weert is of Weert bezoekt en meer wil weten over de stad, kan een wandeling boeken bij de Stadsgidsen van Weert. Op diverse vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus start er om 11.00 uur een centrumwandeling. Hoogtepunten tijdens deze wandelingen zijn onder andere het bezoek aan de monumentale Sint Martinuskerk en de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen. De wandeling eindigt deze zomer bij Museum W, waar je na afloop op eigen gelegenheid en tegen een gereduceerd tarief kunt rondkijken.

Luister naar de verhalen van Weert

De meest populaire wandeling van de Weerter Stadsgidsen is de ‘Centrumwandeling’: een route door de binnenstad van Weert. Tijdens de zomerwandeling vertelt een ervaren stadsgids over de invloed van de graven van Horne, het oude middeleeuwse stratenpatroon van Weert en worden bijzondere gebouwen in de binnenstad bezocht. 

Route 

De route loopt langs de Sint Martinuskerk, het Muntgebouw, het voormalige Hotel De Engel en de Nijenborgh – het eens zo imposante kasteel van de ‘Van Hornes’. Ook neemt de gids je mee naar de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen, een plek die normaal niet toegankelijk is. Na afloop bezoek je met korting het vernieuwde museum van Weert.

Het vernieuwde Museum W

Midden in het centrum van Weert ligt Museum W, gevestigd in een prachtig historisch gebouw. Het rijksmonument, een voormalig stadhuis, is helemaal gerestaureerd. Meest opvallend is de goudkleurige gevel, een ontwerp van de Limburgse vormgever Maurice Mentjens. Binnen ontdek je een afwisselende verzameling historische objecten en hedendaagse kunst. 

Het museum vertelt verhalen over mensen van vroeger en nu. In de collectiepresentatie leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken krijgt. Voorwerpen zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk vertellen het verhaal.

Praktische informatie

  • Data: vrijdag 12 juli, zaterdag 27 juli, vrijdag 9 augustus, zaterdag 24 augustus en zaterdag 21 september
  • Tijd: 11.00 tot 12.30 uur
  • Locatie: de wandeling start bij de ingang van de Sint Martinuskerk en eindigt bij de ingang van Museum W
  • Entree: de wandeling kost € 5,- per persoon (contant te betalen aan de stadsgids) en na afloop bezoek je Museum W voor een speciaal tarief van € 4,- per persoon (kinderen t/m 18 jaar en Museumkaarthouders gratis) (entree kan alleen gepind worden aan de balie van Museum W)
  • Aanmelden: [email protected]
  • Meer informatie: www.stadsgidsenweert.nl en www.museumw.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie