5-jarige Zeb vertrokken naar zijn eigen wolkje

Human interest Reageer 4 min. leestijd

“De wind stak op, de bladeren waaiden plots in het rond. De donkere wolken waar we zo lang voor gevreesd hebben, pakten zich in razend tempo samen. Een flits, een donder en Zeb vertrok naar zijn eigen wolkje”, zo schrijven Anke en Chris op de website die zij begin dit jaar lanceerden om het leven van hun dappere zoontje te kunnen redden. “Vlak daarna werd het windstil, een stilte waaraan we moeten zullen gaan wennen. Hoe pijnlijk en oneerlijk het ook voelt.”

Na een strijd van drie jaar tegen neuroblastoom, kinderkanker, is Zeb op zaterdagavond 20 juli overleden. Iets meer dan twee maanden na zijn terugkeer uit Rome, waar ook de dure behandeling waarvoor niet alleen zijn familie, maar heel Weert en omstreken zich had ingezet, zijn leven helaas niet bleek te kunnen redden.

“Moe gestreden, maar gelukkig nooit echt geleden”, zo schrijven zijn ouders. Zij hebben er de afgelopen jaren niet alleen alles aan gedaan om hun zoon een kans op een toekomst te bieden, maar ook om hem zo onbezorgd mogelijk kind te laten zijn. “Tot aan het laatste moment was hij vrolijk en strijdbaar, nooit geklaagd of de moed verloren. De afgelopen maanden hebben we, naast alle zorg die nodig was, kunnen genieten van mooie momenten met zijn vriendjes & familie. Weekendjes weg en uitjes met onze naasten, zijn geliefde zwemavonturen en logeren tussen de giraffen en andere wilde dieren. Hiervoor zijn wij enorm dankbaar.”

Ook richten Chris en Anke een speciaal woord van dank aan alle zorgteams, medisch specialisten en iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om de laatste periode van Zeb zo mooi mogelijk te maken. De komende tijd zullen zij zich gaan richten op het afscheid van Zeb en een periode van rouw en verwerking. Ze hopen dit in alle rust te kunnen gaan doen.

Liefs voor Zeb

Om iedereen die hen de afgelopen tijd heeft gesteund en daarmee de kracht gaf om door te vechten de kans te geven dat nog één keer te doen, staat er vanaf maandagmiddag 22 juli een paarse brievenbus genaamd ‘Liefs voor Zeb’ in de tuin van Chris en Anke, aan de Graafschap Hornelaan 10 in Weert. Hierin kun je bijvoorbeeld een tekening, brief of mooie herinnering aan Zeb achterlaten. De brievenbus blijft tot en met donderdag 25 juli staan. Hierbij geldt het verzoek om geen kaarsjes, bloemen of losse knuffels te plaatsen.

Dit vooral met het oog op donderdag 25 juli, wanneer het de familie erg zou steunen om Zeb in het licht te kunnen zetten. “Iedereen die dit graag wil, kan dan vanaf 18.00 uur een zelf meegebracht kaarsje (met houder) plaatsen en laten branden op de aangegeven plekken op de stoep tegenover ons huis, aan de Witte Vrouwenstraat in Weert. We zouden het heel mooi vinden als hierdoor een lint van kaarsjes ontstaat, wat voor ons zichtbaar is vanuit ons huis.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie