BoekStart in de kinderopvang bij 30 locaties van Hoera kindercentra

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Bibliocenter

Om het voorlezen vanaf jonge leeftijd te bevorderen, werd op 1 juni de samenwerkings- overeenkomst tussen Hoera kindercentra, Bibliocenter en de Bibliotheek Maas en Peel ondertekend. Deze samenwerking is een belangrijke stap in de taalontwikkeling van veel jonge kinderen in de gemeente Peel en Maas, Weert, Nederweert en Leudal door middel van het BoekStart-programma van Bibliocenter en de Bibliotheek Maas en Peel.

Samenwerking

Het is cruciaal voor de ontwikkeling van taalbegrip en taalgevoel van kinderen om vroegtijdig in aanraking te komen met voorlezen. Met de ondertekening van de overeenkomst gaan de partijen voor in ieder geval drie jaar een samenwerking aan. Voor de Bibliotheken is dit een mooie uitbreiding van het BoekStart-programma. Samen met Hoera kindercentra zetten ze zich in voor het versterken van de taalontwikkeling en leesplezier op alle locaties van Hoera. 

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart in de kinderopvang is een uitbreiding van BoekStart om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang. De Bibliotheek ondersteunt met een aantrekkelijke (voor)leesplek in de kinderopvang, een collectie geschikte boekjes, deskundigheidsbevordering van pedagogisch medewerkers, het betrekken van ouders, een voorleesplan en samenwerking in een leesbevorderingsnetwerk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie