Bospop-vrijdag staat als een paal boven water

Evenementen Reageer 2 min. leestijd

Kletsnat ging de 42e editie van Bospop op vrijdag 12 juli van start. Met man en macht werd er in de stromende regen gewerkt om het terrein begaanbaar te houden voor de duizenden bezoekers die onderweg waren. Inmiddels staan zij in bemodderde kaplaarzen te genieten van de eerste optredens van het dit jaar hopelijk wél driedaagse festival.

Er werd gedweild, er werden houtsnippers gestrooid en er werd zelfs een gat gegraven om water van het terrein weg te pompen. De rubberen tegels die voor het hoofdpodium waren gelegd kwamen omhoog drijven en toch staat de vrijdag van Bospop inmiddels als een paal boven water.

Bezoekers die te voet, op de fiets, met het openbaar vervoer of via de Kiss ’n Ride naar het festival toe waren gekomen kregen als eerste de kans om het festivalterrein te betreden. Niet alleen daar was inmiddels een moeras ontstaan, maar ook op de beoogde parkeerterreinen. De organisatie was daardoor genoodzaakt alternatieve parkeerplaatsen in te richten en bezoekers met pendelbussen naar het festival te brengen. Dat veroorzaakte de nodige vertraging, die door sommige bezoekers met veel begrip werd geaccepteerd en bij anderen zo erg opliep dat zij besloten huiswaarts te keren.

Desondanks zit de sfeer er op het festivalterrein goed in. Zowel bezoekers als vrijwilligers omarmen de situatie en roeien met de riemen die ze hebben: kaplaarzen of wandelschoenen, warme kleding en een flinke portie goede zin. Daarmee viel de eerste dag van Bospop dan wel letterlijk, maar niet figuurlijk in het water.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie