Bospop-zondag in beeld

Evenementen Reageer 2 min. leestijd

Een zinderend zomerse zondag, daarmee werd de 42e editie van Bospop gisteren afgesloten. Stralende gezichten, losse heupen en felgekleurde picknickkleedjes waren het toonbeeld van deze derde en laatste dag van het festival.

The Damn Truth opende de dag al voor het middaguur op het tentpodium, waarna de Leif de Leeuw Band het stokje overnam op het hoofdpodium. Daar stond even later Son Mieux, de Haagse band die vorig jaar nog het tentpodium beklom. De eveneens Nederlandse band DI-RECT zette het publiek in vuur en vlam en richtte een uitgebreid dankwoord aan de vele vrijwilligers die het festival zowel voor hen als voor de bezoekers tot een onvergetelijke ervaring hadden gemaakt.

Het publiek ging keer op keer los op de aanstekelijke klanken van de verschillende muzikanten. Er was voor ieder wat wils en alleen al de sfeer proeven was voor velen voldoende om volop te genieten. Met een verfrissend drankje in de hand, een stralend zonnetje aan de hemel en alleen maar vrolijke mensen om zich heen, ging de één helemaal los en streek de ander neer in het zachte olifantengras.

Aan de legendarische band Toto de eer om Bospop 2024 af te sluiten. “Are you ready to sing?” klonk het vlak na 00.30 uur op het podium waarvoor duizenden fans zich verzameld hadden. De saamhorigheid onder de festivalgangers was tot in de wijde omtrek voelbaar tijdens de spectaculaire versie van ‘Africa’ waarmee het festival ten einde kwam.

“Het werd ons niet gemakkelijk gemaakt”, zo sprak presentator Phil Aspers bezoekers en vrijwilligers na afloop toe. “Maar jullie hebben het mogelijk gemaakt. Dankjulliewel!” Volgens de organisatie kwam ‘de ware Bospop-mentaliteit’ tijdens dit weekend naar boven en werd daarmee een onvergetelijk feest gecreëerd. “Laten we deze prachtige herinneringen koesteren en alvast uitkijken naar volgend jaar.” Het festival vindt dan plaats op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli.

Bekijk hier de reportage die in samenwerking met Bospop tot stand is gekomen: https://wdg.li/rbpu1u3

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie