Dagstrand Blauwe Meertje is vol

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd

Eindelijk is het zomer in Nederland (voor zolang als het duurt). Daarnaast zijn de vakanties begonnen en is het weekend. De ideale samenloop om verkoeling te zoeken. En dat gebeurt dan ook volop. Het zorgt ook voor teleurstelling en verkeersdrukte.

Bij dagstrand het Blauwe Meertje is het inmiddels zo druk dat de poorten voor nieuwe bezoekers gesloten zijn. Ondanks de kennisgeving op hun Facebookpagina druipen nog altijd teleurgestelde mensen af op zoek naar een andere plek om te verkoelen. Een ticket scoren bij zwembad De IJzeren Man is inmiddels ook niet meer mogelijk.

Parkeren Herenvennenweg

Door de drukte bij het Blauwe Meertje is het ook druk met auto’s op de Herenvennenweg. Medewerkers van Handhaving zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden, want de verkeersregels worden niet opgevolgd.

Het parkeerverbod aan de oostzijde van de Herenvennenweg wordt massaal genegeerd. Mocht de brandweer moeten uitrukken voor bijvoorbeeld een bosbrand, dan zullen ze op sommige delen van de weg problemen hebben om te kunnen blussen.

De parkeerproblemen op de Herenvennenweg zijn niet nieuw. Ook voorgaande jaren negeerden mensen de verkeersregels. Inmiddels heeft de gemeente Weert een verkeersbesluit gepubliceerd waarin wordt aangekondigd dat er (fysieke) maatregelen genomen worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie