De koffie staat klaar bij Goed Gebruikt Goed

Spotlight Reageer 4 min. leestijd

Van witgoed tot potten en pannen, speelgoed, meubels en een complete kledingafdeling – Goed Gebruikt Goed in Weert blijft uitbreiden. Steeds meer mensen uit de regio, en zelfs daarbuiten, weten de kringloopwinkel aan de Graafschap Hornelaan te vinden. Niet alleen om gebruikte goederen af te leveren of te kopen, maar ook voor complete huisontruimingen of juist alleen een gezellig praatje bij de koffiemachine.

“We hebben hier om het hoekje een koffieautomaat, waar iedereen iets mag pakken. Koffie, chocolademelk, thee en een grote tafel erbij. Iedereen is welkom”, zo vertelt Mario van den Boom alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Sinds 2020 is hij eigenaar van Goed Gebruikt Goed en vindt hij het niet meer dan vanzelfsprekend om zijn klanten een warm welkom te bieden.

“Al sinds we hier zitten gaat er geen dag voorbij of er zijn mensen die zeggen ‘Oh, wat een leuke winkel!’ en ‘Wat is het hier lekker overzichtelijk!’ – die complimenten krijgen we iedere dag”, aldus Mario. Samen met zijn vaste medewerkster Anja en een aantal vrijwilligers van PSW, waaronder de enthousiaste Perry, zet hij zich iedere dag in om zoveel mogelijk ‘goed gebruikte goederen’ een tweede leven te geven.

Met succes, zo blijkt uit de continue uitbreiding van de winkel. “In 2021 had ik net die ene vloer erbij gezet, maar inmiddels is er nog eentje bij gekomen en hebben we de ruimte opengemaakt. In plaats van de vloer op en neer te lopen, kunnen klanten nu helemaal rond. Bovendien hebben we er nog twee aparte ruimtes bij gecreëerd.”

Voordelig huis ontruimen

De gebruikte goederen komen dan ook van alle kanten naar het pand aan de Graafschap Hornelaan. Niet alleen door vaste leveranciers en klanten die hun goederen zelf komen brengen of contact opnemen met Mario en zijn medewerkers om ze op te laten halen, maar ook uit de ontruimingen van woningen.

Mario: “Vaak als er iemand overlijdt en het huis moet veegschoon opgeleverd worden, worden wij ingeschakeld om de familie te ontzorgen. Ik kijk dan wat er staat, schat in hoeveel mensen ik moet inschakelen, hoeveel uren ik hen aan het werk moet zetten en vooral hoeveel afval ik moet afvoeren. Dan bestel ik een container en maken wij het huis leeg.”

Volgens Mario voeren de meeste ontruimingsbedrijven vrijwel alles wat ze uit een huis halen in een container af. “Maar wij sorteren al die spulletjes: niet alleen wat naar de zaak kan en wat niet, maar ook hout en ijzer bijvoorbeeld voeren we apart af. Alles wat we kunnen scheiden en recyclen, doen we.” Door deze werkwijze is Mario weliswaar langer bezig met een ontruiming, maar levert dat wel diverse voordelen op. Hij sorteert het afval, waardoor de impact op het milieu een stuk lager is. “En met wat er naar de zaak kan houd ik rekening, daarmee druk ik de prijs op de offerte.”

Altijd welkom

Wie graag meer informatie wilt, is altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken. Goed Gebruikt Goed is gevestigd aan de Graafschap Hornelaan 118H in Weert en geopend op maandag t/m zaterdag. Natuurlijk kun je ook altijd alvast een kijkje nemen op www.goedgebruiktgoed.com.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie