Gemeenteraad Weert geeft uitleg over Kadernota 2025

Politiek Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Op donderdag 4 juli is de Kadernota 2025, na een lange vergadering, unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Wat is een kadernota?

De Kadernota is de basis voor de begroting. In de Kadernota staan de hoofdpunten van het beleid en de financiën voor de komende jaren. Gemeenten zijn wettelijk verplicht om elk jaar een begroting en jaarrekening te maken. Ter voorbereiding op de begroting in het najaar wordt in het voorjaar vaak een kadernota opgesteld. In een kadernota worden de prioriteiten bepaald voor het komende jaar. De raadsleden leggen het je graag uit in deze video.

Door het indienen van verschillende moties en een aantal wijzigingen door middel van amendementen, is de Kadernota naar de wensen van de raad aangepast. Zo is er onder andere een motie aangenomen om een Leefbaarheidsfonds in te stellen, om zo kleine projecten in de gemeente financieel te kunnen ondersteunen. Ook heeft de raad het college opgedragen om dorpsontwikkelingsplannen op te stellen, om samen met de wijk- en dorpsraden te onderzoeken hoe de leefbaarheid van de kerkdorpen behouden en verbeterd kan worden. Daarnaast heeft de raad het college opgedragen om de leges bij een vergunning voor evenementen te verlagen.

Alle bij de Kadernota ingediende moties en amendementen kun je hier bekijken. Hier is ook zichtbaar welke moties en amendementen zijn aangenomen of verworpen, en hoe er per punt is gestemd.

Zelf in gesprek met de raad

Vele suggesties, moties en amendementen zijn tot stand gekomen door inspraak van inwoners. Heb je zelf ook ideeën of wensen voor de raad? Op woensdag 4 september om 19.30 uur vindt er weer een Raadscafé plaats, op een nog nader te bepalen locatie. Hierbij kun je op een laagdrempelige manier, onder het genot van een drankje, in gesprek gaan met verschillende raadsleden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie