Gulle donatie van Ruud Koppens voor realisatie Pinnenhofgebouw

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Nederweert – Voor de realisatie van het nieuwe Pinnenhofgebouw in Nederweert heeft de heer Ruud Koppens een bijzonder gulle donatie van € 1.000.000 (1 miljoen euro) gedaan. De heer Koppens overhandigde de cheque op maandag 15 juli aan burgemeester Op de Laak tijdens zijn afscheid als directeur van ETF Machinefabriek in Nederweert.

Het nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Nederweert zal ontstaan door het samenvoegen van het huidige bibliotheekgebouw en het Pinnenhofgebouw. In het nieuwe Pinnenhof zullen onder andere het Centrum voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijk Werk en PSW zich vestigen. Hiermee komen diverse maatschappelijke partners onder één dak te zitten, wat de samenwerking en bereikbaarheid voor inwoners zal verbeteren.

De Pinnenhof wordt een centrale ontmoetingsplek voor de gemeenschap, waar iedereen welkom is en waar tal van activiteiten georganiseerd zullen worden. Dit maakt het nieuwe gebouw een belangrijk sociaal centrum voor Nederweert.

De sloopwerkzaamheden zullen na de zomer van start gaan, waarna de bouw van het nieuwe MFA zal beginnen. De verwachting is dat de bouw tot het einde van 2025 in beslag zal nemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie