Herstelwerkzaamheden aan de St. Sebastiaanskapel op Laar

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

De St. Sebastiaanskapel, gelegen op de hoek van de Boeketweg en de St. Sebastiaanskapelstraat, staat voor een noodzakelijke restauratie om de instandhouding van het rijksmonument te garanderen. De voorbereidingen voor deze herstelwerkzaamheden zijn al enige tijd gaande.

Momenteel worden er nog gesprekken gevoerd met bedrijven die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het plan is om een deel van het werk voor de zomer af te ronden, terwijl de overige werkzaamheden in het najaar of in het voorjaar van 2025 zullen plaatsvinden.

Dringend behoefte aan herstel

Uit een inspectie door Monumentenwacht Limburg is gebleken dat de kapel dringend behoefte heeft aan herstel, onderhoud en vernieuwing van diverse onderdelen om in goede staat te blijven. De prioriteit ligt bij het onderhoud van het dak, maar ook zetscheuren in de muren en het voegwerk moeten worden gerepareerd. Daarnaast zijn er enkele kleinere werkzaamheden noodzakelijk.

Financiering

De totale kosten van de restauratie worden geraamd op ongeveer € 33.000. De Provincie Limburg heeft een subsidie van 70% toegekend voor deze werkzaamheden. Het resterende bedrag zal door de parochie Laar en door middel van donaties bijeengebracht moeten worden. Om dit te realiseren, zal er dit jaar een actie worden georganiseerd om de benodigde fondsen te verzamelen.

Met deze inspanningen hoopt de parochie de historische St. Sebastiaanskapel voor toekomstige generaties te behouden en de culturele waarde van het monument te waarborgen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie