Initiatief voor nieuwe basisschool in Weert

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Met grote vreugde kondigt de Stichting Islamitische School Weert de lancering aan van een initiatief voor een nieuwe basisschool in Weert: Al Roya. Al Roya streeft ernaar een veilige, inclusieve en hoogwaardige onderwijservaring te bieden, geworteld in islamitische waarden.

Inclusieve benadering

Al Roya is ontstaan uit de overtuiging dat ouders het recht hebben om te kiezen voor het onderwijs waar ze aansluiting bij vinden. “Al Roya erkent en omarmt deze behoefte. Dit initiatief benadrukt het belang van een inclusieve benadering van educatie, waarbij iedere leerling welkom is, ongeacht religieuze en culturele achtergrond. Het onderwijs is leerlinggestuurd en gedifferentieerd, waardoor maatwerk voor ieder kind mogelijk is. De school erkent en waardeert de diversiteit en rijkdom van onze multiculturele samenleving”, aldus de stichting.

Burgerschap

Hoewel Al Roya zich richt op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs, streeft de school er ook naar een innovatieve partner te worden van andere scholen en organisaties in Weert. “Burgerschap staat centraal, met als doel een gemeenschap te creëren waarin ouders en kinderen zich begrepen en gewaardeerd voelen, met respect voor eigen religieuze nuances en tradities.”

Sterke basis

Wat maakt Al Roya zo uniek? Volgens de stichting is dat de specifieke focus op het bieden van kwalitatief hoogwaardig en gezond onderwijs voor ieder kind, passend bij deze tijd. “Al Roya voorziet in de behoefte van ouders om hun kinderen een sterke basis mee te geven volgens hun islamitische achtergrond. Deze basis wordt thuis gelegd en verder uitgediept tijdens de schooldag. Daarnaast zal worden samengewerkt met verschillende organisaties en instanties om ervoor te zorgen dat de school middenin de Weerter samenleving staat, waardoor burgerschap op alle fronten wordt gewaarborgd.”

Volgende stappen

De volgende stap in het oprichtingsproces van de school is het verzamelen van ouderverklaringen om het bestaansrecht van de school te waarborgen. Ouders kunnen via deze link middels een vooraanmelding hun interesse tonen. Voor meer informatie over het initiatief kun je contact opnemen via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie