Jongeren brengen rauw en inspirerend verhaal naar de bioscoop

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Een nieuwe filmproductie, “Even Weg”, biedt een aangrijpende blik op de innerlijke strijd van jongeren die proberen te ontsnappen aan hun eigen realiteit. Deze bijzondere film is het resultaat van een samenwerking tussen een groep Limburgse jongeren en professionele coaches en makers van Nieuwe Helden Next Level.

De première van “Even Weg” vindt plaats op 15 augustus 2024 om 19.00 uur bij Gotcha! Weert, gelegen aan de Beekstraat 47-53, 6001 GG Weert. De toegang tot de première is gratis.

Harde werkelijkheid

In “Even Weg” volgen we het leven van jongeren die ieder op hun eigen manier proberen te ontsnappen aan de soms harde werkelijkheid van het dagelijks leven. Terwijl zij de uitdagingen van het volwassen worden het hoofd bieden, kiezen ze verschillende wegen om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Dit varieert van het najagen van hobby’s en passies tot het maken van verkeerde keuzes die hen steeds verder van hun ware zelf verwijderen.

Een bijzonder samenwerkingsproject

Wat “Even Weg” uniek maakt, is de werkwijze waarbij jongeren samen met professionals hun eigen verhalen vertellen. Dit project biedt een platform waar jongeren hun stem kunnen laten horen, creativiteit kunnen uiten en hun ervaringen kunnen delen. Onder begeleiding van ervaren professionals krijgen de jongeren de kans om hun verhaal op een creatieve manier te vertellen. Dit proces leidt niet alleen tot een authentieke en krachtige vertelling, maar biedt ook waardevolle leerervaringen en persoonlijke groei voor de deelnemers.

Een spiegel voor de samenleving

“Even Weg” is meer dan alleen een film; het is een spiegel voor de samenleving en een oproep tot begrip en empathie voor de uitdagingen waarmee jongeren vandaag de dag geconfronteerd worden. Het belooft een rauwe, eerlijke en inspirerende ervaring te worden die het publiek raakt en aan het denken zet.

Credits

De film is gemaakt door een getalenteerde groep jongeren, waaronder Cheyenne Hendrikx, Frederique van Dongen, Tjasso Montero Montero, Salma Ali, Jasper Gubbels, Milo Steijvers en Emma Lisa Verstappen. De regie is in handen van Kim Lee Wong, met filmproductie door Errovisuals en muziek van Jasper Gubbels. Coaches zoals Jeroen Moermans, Senna Palmen, Loek Hoeben en Lbolle hebben de jongeren begeleid.

Ondersteuning en partners

“Even Weg” is een productie van Stichting Nieuwe Helden Next Level en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, VSB Fonds, Gemeente Weert en de Cultuurregio Noord Limburg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie