Landelijke erkenning voor Limburg Festival

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Limburg Festival | Fotograaf: Johan Horst

Het landelijke Fonds Podiumkunsten zal ook in de komende cultuurplanperiode 2025 – 2028 het Limburg Festival – met als hoofdmenu bijzonder theater op bijzondere locaties – financieel blijven steunen. Het Limburg Festival vindt in augustus ook weer plaats in Weert, deze editie met een voorstelling in de brandweerkazerne.

Wetende dat het Fonds zo overvraagd is, maakt deze erkenning van dit festival bijzonder en ons bijzonder trots. Zeker als we lezen dat de commissie die onze aanvraag beoordeelde, de manier waardeert waarop het Limburg Festival: “Zich stevig heeft geworteld in de lokale culturele infrastructuur.” En: “Positief is over de structurele en substantiële samenwerking met lokale podia en provinciale gezelschappen”. En ze waardeert de manier waarop het Limburg Festival samenwerkt met maatschappelijke partners uit de regio.

De commissie constateert verder o.a. dat Limburg Festival zich positioneert als verhalenverteller door middel van locatietheater op unieke plekken in Midden-Limburg. Zij waardeert de manier waarop het zich verhoudt tot de omgeving waarin zij programmeert en hoe zij thematisch de verbinding zoekt met de regio.

Het fonds beoordeelt deze inbedding in de regio als heel positief. “Het Limburg Festival heeft een grote groep vrijwilligers waarin geïnvesteerd wordt o.a. middels workshops op het gebied van politieleiding”.

Dat alle gemeenten waar Limburg Festival plaatsvindt significant bijdragen”, vindt de commissie ook erg positief. Daarmee zet het Limburg Festival de regio waarbinnen ze opereert – Midden-Limburg – bijzonder positief op de kaart.

De positieve woorden vanuit Den Haag vormen een mooie basis om voor de komende 4 jaar weer heel bijzonder theater op bijzondere Midden-Limburgse locatie te laten landen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie