Lopers luiden zomervakantie in met zonnige HEMA Volksloop

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto via AV Weert

Met een heerlijke temperatuur van rond de twintig graden werd op zondag 7 juli de 520e Hema Volksloop gelopen. Ondanks de start van de zomervakantie waren de lopers in groten getale opgekomen voor deze maandelijkse trimloop. 

Ruim 190 deelnemers hadden zich voor- of na-ingeschreven. Onder hen waren dit keer iets minder jeugdigen, waarschijnlijk omdat zij met hun ouders al op vakantie vertrokken waren. Dat mocht de pret onder hen die wel aanwezig waren echter niet drukken: zoals altijd was het volgens de organisatie weer genieten van het fanatisme waarmee de jeugdige lopers van start gingen.

Een half uur na hen volgden – steeds met tussenpozen om geen hinder van elkaar te ondervinden – de senioren, die aanzienlijk genoten van een heerlijke loop door de prachtige natuur van de IJzeren Man.

Huldiging

Zoals vrijwel iedere keer werden er diverse lopers in het zonnetje gezet. Een groot deel van hen doet regelmatig mee aan de loop en ontvangt hiervoor een aandenken. Bij de jeugd deed Jaivik Kiggen voor de tiende keer mee en bij de senioren waren dit Simone Elschot-Peeters en Ederson Sint Jago. John van der Burgt kreeg een aandenken voor zijn vijftigste deelname.

Records

Naast jubilea vielen er ook weer afstandsrecords te vieren op zondag 7 juli. Deze worden de laatste tijd steeds scherper gezet: in de maand juni verbeterde Jonas Peeters het record op de 1.3 km bij de jeugd (8 – 12 jaar) voor de tweede maal, naar 4 minuten en 56 seconden. Bij de senioren werd door Gijs Buist het record op de 6.0 km voor de heren verbeterd naar 20 minuten en 17 seconden. Ook het afstandsrecord op de 4.0 km staat op Gijs’ naam.

Volgende HEMA Volksloop

  • Datum: zondag 4 augustus 2024
  • Locatie: Dennenoord, Voorhoeveweg 2 in Weert
  • Voorinschrijving: t/m 1 augustus via https://inschrijven.nl/form/2024080416344-nl
  • Kosten: € 3,- bij voorinschrijving, € 4,50 bij na-inschrijving (jeugd t/m 15 jaar gratis)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie