Maak kennis met de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

De Eritrese Christelijke Oriëntaalse Orthodoxe Tewahedo kerk nodigt alle buurtgenoten en iedereen die de geloofsgemeenschap beter wil leren kennen van harte uit voor een gezellige koffie bijeenkomst in het Fatima Huis op zondag 21 juli 2024. Deze bijeenkomst biedt een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en samen een fijne tijd door te brengen.

Naast koffie zal er ook heerlijk eten geserveerd worden, bereid door leden van de gemeenschap. Deze bijeenkomst is een mooie kans om niet alleen de Eritrese cultuur en gastvrijheid te ervaren, maar ook om meer te leren over de tradities en het geloof van de Eritrese Christelijke Oriëntaalse Orthodoxe Tewahedo kerk.

Over de Abune Tekla Haymanot Kerk

De Eritrese Christelijke Oriëntaalse Orthodoxe Tewahedo Kerk is een van de christelijk oriëntaals-orthodoxe kerken. Deze kerk, gevestigd in Eritrea, is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe kerk, waaruit ze oorspronkelijk voortkomt. Tot 1993 maakte de kerk deel uit van de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk.

De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk gebruikt de Alexandrijnse liturgie en de liturgische taal is Ge’ez. De naam “Tewahedo” betekent “een wezen dat een eenheid vormt” en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit geloof houdt in dat Jezus zowel een goddelijke als een menselijke natuur heeft. De kerk wordt geleid door een patriarch, maar sinds het overlijden van patriarch Dioskoros van Eritrea op 21 december 2015 is er nog geen nieuwe patriarch gekozen. De kerk heeft ongeveer 3.000.000 gelovigen.

Over het Fatima Huis

Het Fatima Huis is opgericht met de doelstelling om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, met name sociale, educatieve en culturele activiteiten. Het gebouw, waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en dat werd ingezegend op 25 maart 1955, is ontworpen door architect Pierre Weegels. Het bevat prachtige kunstwerken, waaronder een mozaïek van Hugo Brouwer en glas in lood van Charles Eyck en Hugo Brouwer. Daarnaast is er de Fatima Kapel, die wekelijks open is als devotiekapel op donderdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur van mei tot oktober.

Praktische informatie

Datum: Zondag 21 juli 2024
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Fatima Huis, Coenraad Abelsstraat 31 -A, Weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie