Middeleeuws feestweekend in Maarheeze

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Maarheeze – Het Gilde St. Joris – St. Barbara Maarheeze organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 augustus een middeleeuws feestweekend op het gildeterrein in Maarheeze.

Bourgondisch eetfestijn

Het weekend start op zaterdag 17 augustus met een bourgondisch eetfestijn. Deelnemers worden teruggevoerd naar de tijd van de ridders en genieten van “een overvloed aan heerlijke spijzen die met zorg op open vuur bereid worden en die zoals in die tijd gebruikelijk was met de hand gegeten kunnen worden.” Dit festijn wordt opgeluisterd door een schare van middeleeuws vermaak en theateracts zoals minstrelen, een vuurspuwer en uitgebeelde middeleeuwse verhalen en legendes.

Het bourgondische eetfestijn vindt plaats tussen 18.00 en 21.00 uur op het gildeterrein in Maarheeze, dat via Sportpark de Romrijten te bereiken is. Na afloop is er tot 01.00 uur een afterparty met vrije entree, waarbij iedereen mag aanschuiven om te genieten van de sfeer van de Middeleeuwen.

De kosten voor dit eetfestijn zijn € 35,- per persoon, exclusief dranken. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Café Ons Lieske en Boekhandel Sprankenis in Maarheeze.

Middeleeuwse familiefeestdag

Zondag 18 augustus is er een middeleeuwse familiefeestdag bestaande uit onder andere toernooien, steekspellen met ridders te paard, oude ambachten en middeleeuwse spelen.

Aanvang van deze feestdag is om 11.00 uur. De entree bedraagt € 10,- voor iedereen van 12 jaar en ouder; jongere kinderen mogen gratis naar binnen. Een spellenkaart om aan alle middeleeuwse spelen te kunnen deelnemen kost € 3,-. Bij ieder spel is hulp aanwezig om de allerkleinsten veilig te kunnen laten deelnemen.

Terwijl de kinderen zich volop vermaken op het middeleeuwste feestterrein met onder andere ringsteken en boogschieten, is er voor de hun ouders of opa’s en oma’s volop vertier met muziek en een lekker hapje en drankje.

De kaartverkoop gaat via: www.gildemaarheeze.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie