Niels loopt 572 km en haalt €12.000 op voor onderzoek Long COVID

Human interest Reageer 2 min. leestijd

Het was een dag vol emoties toen Niels Gomes afgelopen zondag om half vijf ’s middags de iconische Sint-Pietersberg bereikte. Na een lange tocht van 572 kilometer over het beroemde Pieterpad, is Niels’ avontuur ten einde gekomen. Hij heeft de afgelopen 14 dagen door weer en wind gelopen van Pieterburen naar Maastricht om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn voor Long COVID.

De tocht van Niels was niet zonder uitdagingen. “Het was een reis met heel veel bloed, zweet en tranen,” aldus Niels. Maar de inzet heeft zijn vruchten afgeworpen; met trots kan hij melden dat er ruim €12.000,- is opgehaald. Het bedrag gaat volledig naar de Stichting Long COVID, die zich inzet voor meer onderzoek naar de oorzaken en behandeling van deze slopende aandoening.

Annelou

Hoewel de coronapandemie achter ons ligt, ervaren naar schatting nog zo’n 100.000 Nederlanders dagelijks de gevolgen van Long COVID. Voor velen van hen betekent dit een drastische vermindering van hun kwaliteit van leven. Mensen kunnen vaak niet meer werken, naar school gaan of voor hun gezin zorgen. Annelou, de 29-jarige vriendin van Niels, is een van de velen die hierdoor zijn getroffen.

Stichting Long COVID

Stichting Long COVID werkt samen met zes universitaire medische centra in Nederland. Een team van ongeveer 50 toegewijde artsen en onderzoekers zet zich in om een medicijn te ontwikkelen en zo het leven van mensen met Long COVID te verbeteren.

Hoop

Met zijn indrukwekkende prestatie hoopt Niels niet alleen geld maar ook bewustzijn te hebben gecreëerd voor de aanhoudende impact van Long COVID. Zijn moedige inspanning op het Pieterpad heeft niet alleen harten geraakt, maar ook hoop gegeven aan duizenden die strijden tegen de langdurige gevolgen van het virus.

Terugblik

De indrukken die Niels heeft opgedaan tijdens zijn tocht zijn terug te vinden via een speciale Facebookpagina: facebook.com/longcovidloop en Youtube-kanaal: youtube.com/channel/UCjgUb1wSEM20LZTllx43s5A.

Je kan overigens nog steeds doneren. Ga hiervoor naar de website: longcovidloop.nl

Bekijk een video van zijn aankomst: https://youtu.be/9yXLDpt2_fk

Deel dit bericht
Geef reactie