Onverwachte naamswijziging in Altweerterheide

Opmerkelijk 1 reactie 2 min. leestijd

In Altweerterheide wordt al enige tijd gewerkt aan de herinrichting van het dorp. Het werk verloopt zonder al te veel tegenslagen. Het enige noemenswaardige voorval tot nu toe was de vondst van een munitiekist.

De herinrichting heeft echter meer veranderingen met zich meegebracht dan verwacht. “De Hèj en daarmee ook Weert heeft een nieuwe straatnaam,” grapt de Dorpsraad via Facebook. Wat blijkt, de naam van de Bocholterweg is verkeerd gespeld.

Recent zijn er nieuwe verkeersborden geplaatst waarop ‘Bochelterweg’ in plaats van Bocholterweg staat vermeld. Aangezien onze vriendelijke Belgische buren de naam van hun plaats Bocholt niet hebben gewijzigd, gaat het waarschijnlijk om een spelfout door een ‘Hollander’. Op het grote blauwe plaatsnaambord staat Bocholt wel juist vermeld.

Het straatnaambord kan beter worden vervangen, want het aanpassen van de straatnaam in alle administratieve systemen zou weleens duurder kunnen uitvallen.

Voortgang

Momenteel genieten de medewerkers van de aannemer van een welverdiende zomervakantie. Vanaf 12 augustus worden de werkzaamheden hervat. Tot die tijd kun je in alle rust genieten van de (onverwachte) veranderingen in het kerkdorp.

Alle straten in het dorp zijn momenteel bereikbaar, alleen een klein deel van de Bocholterweg (of Bochelterweg?) ter hoogte van de kerk ligt nog open. Alles is echter via een omleidingsroute te bereiken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie