Opa toert op longboard van noord naar zuid voor KiKa

Human interest Reageer 3 min. leestijd

Arthur Dijkstra, een 68-jarige avonturier uit Soesterberg, is momenteel bezig met een opmerkelijke prestatie. Hij maakt een 500 kilometer lange tocht op zijn longboard van het noordelijkste puntje van Nederland naar het zuidelijkste puntje. Met deze inspanning wil hij niet alleen geld inzamelen voor KiKa, een stichting die strijdt tegen kinderkanker, maar ook senioren inspireren om hun dromen na te jagen. Vandaag verblijft hij in Weert.

Longboard

Arthur begon zijn tocht bij het Noordkaap-monument bij de Eemshaven in Noord-Groningen, het meest noordelijke punt van Nederland. Vandaag is hij op zijn longboard aangekomen in de provincie Limburg en overnacht hij in Weert. Onderweg nam hij een pauze bij ’t Blaakven aan de Geuzendijk. Met nog vier dagen te gaan, hoopt hij zijn tocht te voltooien bij Grenspaal 12 in Kuttingen.

Bijzondere plekken

Gewapend met een 11 kilo zware rugzak, een slaapmatje en persoonlijke beschermingsmiddelen, trotseert Arthur de warme zomerdagen om zijn missie te volbrengen. Tijdens zijn reis heeft hij op verschillende bijzondere plekken overnacht, waaronder een landbouwbedrijf, een schuur met aardappelen, een kantoor in een koeienstal, een camper, en bij mensen thuis in bijkeukens en speelkamers. Ook heeft hij enkele nachten doorgebracht bij familie en kennissen, waaronder een boerengezin dat hem gastvrij heeft ontvangen.

KiKa

Arthur is al vijf jaar bezig met zijn tochten voor KiKa, sinds zijn 63e levensjaar. Hij werd geïnspireerd om actie te ondernemen nadat een kind van vijf jaar in zijn nabije omgeving werd getroffen door kinderkanker. Zijn eerste tocht was een wandeltocht van 500 kilometer van Soesterberg naar Luxemburg, gevolgd door een tweede tocht van 500 kilometer rondom het IJsselmeer op zijn longboard, twee jaar geleden.

Inspiratiebron

Met zijn tochten wil Arthur een inspiratiebron zijn voor zowel ouderen als jongeren om actief te blijven. Hij gelooft dat beweging je jong houdt, ongeacht je leeftijd, en dat je je dromen moet najagen zonder je te laten tegenhouden. Daarnaast hoopt hij met zijn inspanningen een aanzienlijke donatie voor KiKa te kunnen realiseren.

Volg Opa voor KiKA

Arthur Dijkstra is te volgen via zijn Instagram-account opa_voor_kika, waar hij updates deelt over zijn lange tocht en de bijzondere gebeurtenissen onderweg. Gisteren was hij ook te horen via Radio 5. Het interview kun je terugluisteren via deze link: https://wdg.li/8skccyx.


Een bijdrage van Harm van Leuken I Foto Hammie

Deel dit bericht
Geef reactie