Opgesplitst Dennenoord met succes heropend

Spotlight Reageer 9 min. leestijd

Na drie weken vernieuwing zijn het café en het terras van Dennenoord weer geopend. “Precies nu het mooie weer begint!”, aldus Els Creemers. Zij en haar man Marc runden vijf jaar lang Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord. Eind juni sloten ze de deuren van hun café en terras, om dit gedeelte vanaf 1 juli over te dragen aan Tom Weerts. Onder de naam Dennenoord Beers & Bites zitten de eerste zonnige en succesvolle dagen voor hem er inmiddels op. Marc en Els richtten zich ondertussen op de zalen van het complex, onder de naam Dennenoord Events.

“Wat we nu doen, is eigenlijk vanaf de dag dat we hier startten al de bedoeling geweest. We hebben altijd gezegd dat we het heel jammer vinden dat niet zowel de zalen als het café- en terrasgedeelte de aandacht krijgen die ze verdienen”, aldus Marc. “Met z’n tweeën konden we dat echter niet, hoe hard we ook werkten. We moesten alles met de handrem erop doen: zo konden we regelmatig het terras niet volledig openen, konden we maar drie partijen per week aannemen en moesten we vaak ‘nee’ verkopen.”

En toen streek Tom neer op hun terras. Daar waar hij al zo’n 15 jaar regelmatig te vinden was. Dit keer echter met een vraag: “Kan ik niet gewoon even lekker meedraaien met jullie?” Na jarenlang in de cultuursector te hebben gewerkt zette hij een streep onder zijn grootste project en besloot hij iets anders te gaan doen. Zoals in de afgelopen 40 jaar al regelmatig was gebeurd, kwam hij uit bij de horeca. “Mijn eerste baan was beheerder in een jeugdherberg, met alles erop en eraan, toen ik net was afgestudeerd. Daarna kwam ik tussen uitstapjes naar de cultuursector in telkens weer terug in de horeca en iedere keer beviel me dat uitstekend.”

Eén Dennenoord

Toen Marc en Els in februari aan Tom vroegen of hij het café en terras van Dennenoord wilde overnemen, hoefde hij daar dan ook maar één nachtje over te slapen. Hij had inmiddels al een poosje meegedraaid en bleek een goede match te zijn. Marc: “We wilden niet zomaar de eerste de beste hier neerzetten en succes wensen. Het moest wel iemand zijn die bij ons past, zowel qua persoonlijkheid als wat betreft wat we de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd. Iemand die dezelfde visie heeft en ziet wat voor mooie plek het hier is.”

Dat ziet Tom zeker: “Er is in vijf jaar tijd aan de voorkant iets prachtigs opgebouwd. Het afgelopen half jaar heb ik meegemaakt wat dat aan energie, tijd en kracht kost. Dat houdt geen mens normaal gesproken vijf jaar vol. En tja, dan kom ik met een frisse blik binnen en zie ik mogelijkheden, net zoals iedereen dat op het terras doet. Maar wel in overleg, zodat we hopelijk over twee jaar nog altijd kunnen zeggen dat we één Dennenoord zijn.”

Samen willen Marc, Els en Tom ervoor zorgen dat gasten het gevoel behouden dat ze naar Dennenoord gaan – of dat nu naar het terras of café (in handen van Tom) of de zalen (in handen van Marc en Els) gaan. “We houden dezelfde logo’s aan en stralen hetzelfde uit. Ook de gangen naar de wc’s blijven gezamenlijk. Dat doen we met een reden.”

Borrelkaart

Tom zet het succesvolle concept van Marc en Els graag voort, maar geeft er wel zijn eigen draai aan. “Volgens mij is dat in de details al te zien. De tafeltjes op het terras staan net iets anders en ook binnen zijn er wat kleine wijzigingen die er net iets meer mijn ding van maken. Wat echter wezenlijk veranderd is, is de keuken. Marc en Els speelden al met de gedachte iets aan te passen en ik zei ‘als ik het overneem, is dat zonder lunch en diner en dan gaan we de openingstijden verschuiven’. Dat zijn dus precies de twee dingen die echt veranderd zijn.”

Toch waren de eerste tafelgasten die na de opening van Dennenoord Beers & Bites afgelopen woensdag om 13.00 uur op het terras neerstreken positief verrast. Ze bestelden een soepje en een flammkuchen en zeiden bij het afrekenen: “Jullie hebben geen lunch? Maar wij hebben prima gegeten!”

Persoonlijke aandacht

Genieten, dat staat centraal bij Dennenoord Beers & Bites. Het motto van Tom is niet voor niets “No worries, enjoy life”. Net als Marc en Els is hij een echt mensenmens. Het gezicht op het terras van Dennenoord is dus wel veranderd, maar niet de persoonlijke aandacht voor de gasten. Els: “Die persoonlijke touch vinden wij heel belangrijk en daar is Tom ook echt sterk in. Mensen aandacht geven, een praatje maken en oog voor elkaar hebben. Dat blijft dus hetzelfde, maar dan met een ander gezicht.”

Een borrelkaart in plaats van lunch en diner, verschoven openingstijden, een ander gezicht en ruimte voor nieuwe ontwikkelingen – dat brengt de opsplitsing van Dennenoord teweeg. Marc: “Als je met z’n tweeën allebei minimaal 60 uur per week aantikt dan is er geen tijd meer om dingen te gaan ontwikkelen, dan ben je gewoon aan het werken en niet meer aan het ondernemen. Ik word echter vooral heel gelukkig van ondernemen, zeker met de mogelijkheden die hier nog liggen. Zo is na twee jaar eindelijk het bestemmingsplan gewijzigd voor de toekomstige vakantiewoningen die we naast het huidige Dennenoord willen realiseren. Zulke ontwikkelingen hebben aandacht en duidelijkheid nodig, maar die kan ik alleen brengen als ik daar echt tijd aan besteed en dat doe je er dus niet zomaar even bij.”

Volle zalen

Els kijkt er vooral naar uit om minder ‘nee’ te hoeven verkopen. “Om bijvoorbeeld ook op korte termijn opdrachten te kunnen aannemen, zoals koffietafels. Die moesten we bijna altijd weigeren omdat we zelf ingepland stonden aan de voorkant, maar nu hebben we al twee telefoontjes gehad die we hebben kunnen aannemen. Dat is gewoon fijn, dat je mensen die familie en vrienden hier graag laten samenkomen na het afscheid van een dierbare dat ook kunt bieden.”

Het koppel heeft nooit reclame hoeven te maken voor hun zalen, maar heeft het er ontzettend druk mee. Els: “We hebben natuurlijk een fantastisch uitzicht, met een tuin erbij en voldoende parkeerplaatsen.” En het wordt alleen maar beter, aldus Marc. “Vijf jaar geleden hebben we de keuze gemaakt om vooral de voorkant echt te verbouwen en daar technisch alles te vernieuwen. Destijds hebben we de zalen wel opgefrist, maar ook daar valt echt nog wel een verbeteringsslag te slaan. Dat is dus iets waar we ons de komende maanden mee bezig gaan houden.”

Mooie start

“We hebben een hele mooi start gemaakt de afgelopen dagen, met hulp van Els en Marc. Ik denk dat ik het niet mooier had kunnen wensen”, aldus Tom. Het drietal is opgelucht dat het hoge woord eruit is, de vernieuwing in gang gezet en de ruimte ontstaat om verder te groeien. Ze verklappen niet alles wat ze de komende tijd in petto hebben, maar dat ze ernaar uitkijken staat als een paal boven het water aan de Voorhoeveweg in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie