Politie zoekt eigenaren gestolen sieraden

112 Reageer 2 min. leestijd

Van eind 2023 tot en met april dit jaar heeft er een reeks woninginbraken plaatsgevonden in de omgeving Noord- en Midden Limburg. Hiervoor werden vier verdachten aangehouden. Zij zitten momenteel nog vast.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten in wisselende samenstelling verantwoordelijk zijn voor minimaal twintig inbraken. De aangehouden verdachten zijn vier mannen in de leeftijd tussen de 24 en 35 jaar oud, waarvan drie afkomstig uit Roemenië en een uit Servië. De buit bij de inbraken betrof voornamelijk sieraden. Opvallend bij de inbraken was dat ze veelal plaatsvonden op klaarlichte dag.

Sieraden aangetroffen

Bij de verdachten werden diverse sieraden aangetroffen waarvan de politie het vermoeden heeft dat deze van diefstal afkomstig zijn. Inmiddels heeft de politie al een aantal sieraden terug kunnen brengen bij de rechtmatige eigenaren. Graag zouden ze de overige sieraden ook aan de rechtmatige eigenaren teruggeven.

Herken je een van de sieraden op de foto’s hieronder? Neem dan contact op met 0900-8844 of via het tipformulier van de politie en vermeld daarbij het zaaknummer 2024018529.

Inbrekers actief tijdens zomer

De zomer is vaak het moment voor inbrekers om toe te slaan. De politie adviseert dus in deze tijd extra alert te zijn en geeft enkele tips om een woninginbraak te voorkomen.

Laat als het donker is en je niet thuis bent bijvoorbeeld altijd een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Hiervoor kun je een automatische lichtschakelaar instellen. Sluit ramen en deuren bovendien goed af, ook als je maar even weg bent. Draai de deur altijd op slot en verstop geen huissleutels onder een deurmat of bloempot; dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.

Zie je een verdachte situatie? Bel dan altijd 112. Jij kent je eigen buurt het beste, dus als jij het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie