Politieke vragen over zandbakken na herinrichting Nassaulaan

Politiek Reageer 2 min. leestijd

De Nassaulaan is recentelijk weer volledig geopend nadat de herinrichting heeft plaatsgevonden. Tijdens de werkzaamheden is er ter hoogte van de DA en de mondzorgkliniek zand aangebracht tussen de parkeervakken. Dit heeft geleid tot vragen en bezorgdheid onder wijkbewoners, zo schrijft Weert Lokaal in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Waarom geen parkeervakken?

Enkele bewoners hebben zich afgevraagd waarom er voor zand is gekozen in plaats van extra parkeervakken. Men geeft aan dat de situatie nu problematisch is, omdat auto’s door het zand rijden. Dit probleem zal mogelijk blijven bestaan als er groen wordt geplant, aangezien het zand gelijk loopt met de parkeervakken.

Vragen

Weert Lokaal heeft het college van B&W een brief gestuurd en wil graag begrijpen met welk doel en/of welke functie de zandvlakken tussen de parkeervakken hebben. Men wil weten waarom er zand is aangebracht en wat de bedoeling is van deze vlakken. Is het bijvoorbeeld bedoeld als voorlopige maatregel of heeft het een specifieke functie binnen de herinrichting?

Daarnaast vragen zij zich af waarom er niet is gekozen om deze ruimte te benutten voor extra parkeervakken, gezien de drukte en de behoefte aan parkeerruimte. Wat waren de overwegingen om dit niet te doen?

Indien er groenvoorzieningen worden aangelegd, is het ook essentieel om te weten wat de maatregelen zijn om te voorkomen dat auto’s het groen beschadigen, aangezien het zand momenteel gelijk loopt met de parkeervakken.

De verwachting is dat het college van B&W de vragen binnenkort zal beantwoorden.

Lees de brief (PDF): https://wdg.li/txczh3u

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie