Problemen door wereldwijde computerstoring

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Miljoenen mensen over de hele wereld werden vandaag geconfronteerd met een blauw scherm op hun computer. “Daarin staat dat de computer een probleem heeft en moet herstarten. Vervolgens blijft de computer vastlopen”, zo is te lezen op NU.nl. De storing zorgt wereldwijd voor grote problemen bij onder andere luchtvaartmaatschappijen, ziekenhuizen, banken en mediabedrijven. In de regio Weert lijken de problemen tot dusver mee te vallen.

Zo meldt het SJG via Facebook niet getroffen te zijn door de storing. “Onze zorg loopt gewoon door. De storingen lijken verband te houden met een specifiek cyberbeveiligingsbedrijf. SJG Weert maakt geen gebruik van software van dit bedrijf.”

Op diverse andere plekken in het land wordt zorg verplaatst of uitgesteld vanwege de computerstoring. Ook is het regionaal busvervoer op sommige plaatsen getroffen, maar geldt dat voor zover bekend niet voor de bussen van Arriva die in en om Weert rijden. De NS ondervindt eveneens geen problemen. Het alarmnummer 112 lijkt nog altijd bereikbaar te zijn en ook politie en ambulancezorg ondervinden tot nu toe geen hinder van de computerstoring.

Hoe lang de storing nog gaat duren en wat de precieze impact is, vooral op lokaal niveau, is niet bekend. Ondervind jij problemen als gevolg van de wereldwijze computerstoring? Meld het bij de redactie door een e-mail te sturen naar [email protected]. Relevante aanvullingen worden als update aan dit bericht toegevoegd.

Deel dit bericht
Geef reactie