Reddingsbrigade Weert in de prijzen op NK Ocean

Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto via Reddingsbrigade Weert

Na de slechte weersomstandigheden in het voorseizoen, waardoor er amper getraind kon worden op buitenwater, trok de wedstrijdploeg van Reddingsbrigade Weert vol goede moed naar het NK Ocean in Oudorp. Onder een blauwe hemel en een fris windje werden de diverse Ocean- en Beach-onderdelen afgewerkt. En niet zonder succes: alle acht sporters vielen in de prijzen.

Op de Beach Run, een loop door het mulle zand over 2 km voor de senioren en junioren en 1 km voor de masters, was er brons voor Joe van Ooijen en Harry Verspagen. Master Frank van de Cruijs werd op dit onderdeel Nederlands Kampioen en Timo Tabak behaalde een mooie tweede plaats. 

Timo Tabak was goed op dreef en behaalde ook nog een zilveren medaille op de Board Race en Ski Race en een bronzen medaille op de Ocean Man. Frank van de Cruijs behaalde nog twee keer zilver op de Surf Race en Ocean Man.

Op de Beach Sprint was het de beurt aan Dyonne Klomp: zij behaalde een mooie zilveren medaille. Danique Klomp behaalde een mooie bronzen medaille op de Surf Race. Samen met haar senioren damesteam behaalde ze op de Rescue Tube Relay een welverdiende eerste plaats waarmee ze in het algemeen klassement het brons veilig stelden.

Voorbereiding wereldkampioenschappen

Twee weken later vertrok de ploeg naar een stormachtig Oostende voor de Filcow. Deze wedstrijd wordt in het internationale circuit gebruikt als laatste voorbereiding voordat de nationale ploegen vertrekken naar Australië, waar in augustus de wereldkampioenschappen plaatsvinden. De zusjes Danique en Dyonne Klomp zullen hier samen met de Nederlandse lifesavingploeg deelnemen.

Vanwege de slechte weersomstandigheden werden er van de wedstrijd in België veel onderdelen geschrapt. Toch werd het stormachtige weekend afgesloten met enkele mooie resultaten. De damesploeg wist door te dringen tot de A-Finale op de Beach Sprint Relay. Dyonne Klomp wist hier individueel de B-finale op haar naam te schrijven. Haar zus Danique Klomp wist in het sterke veld een keurige zesde plek te behalen op de Surf Race.

Reddingsbrigade Weert feliciteert alle sporters met de behaalde resultaten en wenst Danique en Dyonne heel veel succes op de wereldkampioenschappen in Australië.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie