Solarge wil uitbreiden na succesvolle start zonnepanelenfabriek

Economie Reageer 2 min. leestijd

Solarge, de producent van lichtgewicht, circulaire en PFAS-vrije zonnepanelen, heeft een aanzienlijke investering van €1,5 miljoen ontvangen van het Limburgs Energie Fonds (LEF). Met deze investering treedt het LEF toe tot de aandeelhoudersstructuur van Solarge, wat een cruciale stap betekent in de verdere opschaling van de huidige productielocatie in Weert en de bouw van een tweede locatie.

De eerste sluiting van de investeringsronde waarin het LEF participeerde vond plaats in april 2024. Tijdens deze ronde trad ook de private professionele (impact) investeerder Phase2.earth toe tot de aandeelhouders van Solarge.

Over Solarge

Solarge werd in 2018 opgericht door Jan Vesseur, Huib van den Heuvel en Gerard de Leede en is gevestigd in Weert. Sinds 2023 produceert het bedrijf daar lichtgewicht zonnepanelen die uitermate geschikt zijn voor locaties waar conventionele zonnepanelen vanwege hun gewicht niet gebruikt kunnen worden. Door deze innovatieve oplossing draagt Solarge bij aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving en speelt het een belangrijke rol in de energietransitie.

Reacties op de investering

Jan Vesseur, CEO van Solarge, is enthousiast over de investering: “De investering van het Limburgs Energie Fonds stelt ons in staat om onze innovatieve, lichtgewicht zonnepanelen op de lange termijn voor een breder publiek toegankelijk te maken. We zijn verheugd dat het LEF onze visie deelt en ons ondersteunt in onze missie om de energietransitie te versnellen.”

Jan-Willem König, algemeen directeur van het Limburgs Energie Fonds, benadrukt het belang van de samenwerking: “Met hun innovatieve, circulaire en PFAS-vrije zonnepanelen levert Solarge een essentiële bijdrage aan de energietransitie. Het LEF is trots om Solarge te ondersteunen bij hun verdere groei, waarmee we samen streven naar een groenere toekomst, mogelijk gemaakt door Limburgse innovatie.”

Deel dit bericht
Geef reactie