Spectaculair pauzeprogramma bij TT Haler

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto door Hans Devos (HD-Classic)

Haler – Komend weekend vindt de TT van Haler plaats. Voor de tiende keer snellen de oldtimer racemotoren over het wegcircuit in het Halerse buitengebied. En speciaal voor deze tiende editie is er tussen de manches van de TT Demoritten een spectaculair pauzeprogramma, namelijk het Time Bandits Raceteam.

Dit Belgische raceteam komt met vooroorlogse motoren en bijpassende kledij in de pauze de baan op om een paar rondes te rijden. De oudste motor die waarschijnlijk mee komt ‘racen’ is een Phébus quadricycle 1899. De Time Bandits laten zich door heel Europa zien, dus de organisatie van TT Haler is trots en vereerd dat ze Haler aandoen op hun reizen: “Motoren van meer dan een eeuw oud zien rijden is spectaculair.”

Historische Parade

De oude motoren zullen niet alleen in het pauzeprogramma op zaterdag en zondag te zien zijn, maar zijn ook te bezichtigen in de expotent, Ook geven de Time Bandits  acte de présence tijdens de Historische Parade op vrijdagavond. Dan gaat een stoet oldtimer racemotoren en andere voertuigen, waaronder de Time Bandits dus, over het oude circuit van de Nationale Wegrace uit 1938-1939.

De stoet vertrekt om 19.00 vanuit Haler richting Ell. Daar zal een stop zijn waarbij tijd is om de motoren te bekijken. Na een ‘vlagstart’ per klasse gaat de tocht via Hunsel terug naar Haler, waar vanaf 20.30 uur de coverband Revisited zal optreden.

Meer informatie

De TT Demoritten in Haler vinden aanstaande zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur plaats. Zaterdagavond is het feest in de tent met Anderkovver. Meer informatie is te vinden op www.ttdemohaler.nl.

Let op: tijdens de Historische Parade op vrijdagavond kan de weg tussen Neeritter en Stramproy en tussen Haler, Ell en Hunsel kort afgesloten zijn om de stoet veilig te laten passeren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie