Tractoren trekken festivalgangers uit de blubber

Opmerkelijk Reageer 2 min. leestijd

Met nog twee festivaldagen te gaan, is Bospop 2024 nu al een editie die veel mensen niet snel zullen vergeten. De hevige regenval heeft de weilanden, waar de auto’s van festivalgangers geparkeerd stonden, omgetoverd tot ware modderbaden.

Tijdens de eerste festivaldag bleek het voor veel bezoekers onmogelijk om met hun voertuigen de parkeerplaatsen te verlaten. Bospop deed daarop via social media een oproep aan mensen met een tractor om te komen helpen. Deze oproep vond massaal gehoor bij de lokale boeren en loonwerkers.

Tientallen tractoren verzamelden zich vervolgens bij sportpark Boshoven en reden in een stoet naar het festivalterrein om de gestrande festivalgangers uit de modder te trekken. Met vereende krachten trokken de tractoren de ene na de andere auto uit de blubber.

De hulp van de boeren werd met grote dankbaarheid ontvangen en ondanks de modderige omstandigheden bleef de sfeer onder de festivalgangers opperbest. De lach verdween niet van de gezichten en menig bezoeker heeft nu een bijzonder verhaal om thuis te vertellen.

Intussen zet de organisatie alles op alles om het festivalterrein zo goed mogelijk begaanbaar te maken. Tien vrachtwagens met olifantengras zijn gearriveerd, en dit gras wordt nu over het terrein verspreid om de omstandigheden te verbeteren. Kom je alsnog met de auto, volg dan de laatste informatie via de website van Bospop.

Bekijk een video: https://youtu.be/-PRtI7Eh0Hc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie