Tweede Zomeravond Orgelconcert in Sint-Lambertuskerk Nederweert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Orgelkring Nederweert

Nederweert – Aanstaande vrijdagavond 26 juli om 20.00 uur zal organist Pieter Dirksen uit Culemborg het monumentale orgel van de Sint-Lambertuskerk in Nederweert bespelen. Dit concert, georganiseerd door de Orgelkring Nederweert, is het tweede concert in dit concertseizoen.

Over Pieter Dirksen

Pieter Dirksen is een veelzijdige musicus en speelt naast orgel ook klavecimbel en continuo met diverse orkesten en ensembles, onder andere bij Opera Zuid. Pieter zal in Nederweert werken uitvoeren van Matthias Weckmann, Nicolaus Adam Strunck, Vincent Lübeck, Georg Friedrich Händel, Johann Ludwig Krebs en Alexandre Boëly.

Kleurrijk programma

Elke organist heeft zo zijn eigen specialisme en repertoire. Dit samen met de uitstekende akoestiek van de kerk en de aparte registratiemogelijkheden van het orgel, maakt dat de organisatie verwacht dat bezoekers ook dit keer weer volop genieten van een ‘apart en kleurrijk programma’. Zoals gewoonlijk zijn de verrichtingen van de uitvoerende organist op een groot beeldscherm te volgen; een extra service die zeer gewaardeerd wordt, zo blijkt uit de reacties van het publiek.

Eindejaarsconcert

Op 27 december zal er, als logisch vervolg op het succesvolle concert van december vorig jaar, samen met zangvereniging Bel-Canto Nederweert een candlelight eindejaarsconcert plaatsvinden. Hierbij zal de Luxemburgse sopraan Valerie Stammetz optreden. De jonge organiste van de O.L. Vrouwe basiliek Maastricht, Poppeia Berden, zal het begeleidingswerk en andere sfeervolle orgelmuziek uitvoeren. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie