Vragen PvdA en GroenLinks over afvalproblematiek in wijk Fatima

Politiek Reageer 2 min. leestijd

De politieke partijen PvdA Weert en GroenLinks Weert hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van Weert. In deze brief uiten zij hun zorgen en stellen zij vragen over de recente ontwikkelingen rondom de afvalcontainers in de wijk Fatima.

De ondergrondse PMD-afvalcontainer aan de Coenraad Abelsstraat in Fatima is sinds enkele weken gesloten en afgeplakt met een grote zak. Volgens de laatste uitgave van het wijkblad heeft de gemeente in samenspraak met de wijkraad besloten deze container, samen met de aangrenzende glasbak, te verwijderen vanwege de overlast door dumpingen en te volle containers.

PvdA Weert en GroenLinks Weert erkennen de problemen en vinden het positief dat de gemeente in overleg met de wijkraad maatregelen neemt. Echter, de partijen hebben diverse vragen over de voortgang en de bredere aanpak van afvaloverlast in de gemeente.

In hun brief vragen PvdA Weert en GroenLinks Weert onder andere:

  • Wanneer de container precies verwijderd zal worden, omdat de overlast ondanks de afdekking met een zak blijft aanhouden.
  • Of er al een nieuwe locatie is gevonden voor de verplaatsing van de glascontainer en welke criteria daarbij worden gehanteerd.
  • Of soortgelijke maatregelen ook in andere wijken zullen worden genomen en of er een overkoepelend plan bestaat om de afvalproblematiek aan te pakken.
  • Welke alternatieve oplossingen zijn overwogen tijdens het besluitvormingsproces.
  • Hoe de gemeente ervoor zal zorgen dat bewoners hun huishoudelijk afval kwijt kunnen na het verwijderen van de containers, en of er andere locaties beschikbaar zullen blijven voor het inleveren van afval.

De politieke partijen hopen dat het college snel duidelijkheid kan verschaffen over deze kwesties en dat er een duurzame oplossing wordt gevonden voor de afvaloverlast in de wijk Fatima en andere delen van de gemeente.

Lees de brief (PDF): https://wdg.li/0854dku

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie