Weert zet in op bruisende kerstperiode met schaatsbaan

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto ter illustratie - Schaatsbaan in Maaseik

Het college van burgemeester en wethouders van Weert heeft recent een principebesluit genomen om de binnenstad in de kerstperiode te transformeren tot een bruisend centrum van festiviteiten.

Vorig jaar voldeed de kerstsfeer niet aan de verwachtingen van velen en het ontbreken van een kerstboom op de Markt maakte de tongen los. Het gemeentebestuur wil dit jaar samen met Stichting Weert Marketing een verbetering realiseren.

Schaatsbaan

Het plan is om samen met een andere initiatiefnemer, voor een periode van vier weken, een schaatsbaan te plaatsen in de binnenstad. Dat moet tevens de andere initiatieven in de omliggende (winkel)straten en pleinen versterken. Dit alles om de binnenstad een levendige uitstraling te geven gedurende de kerstperiode. Stichting Weert Marketing zal de regierol vervullen bij de programmering van deze evenementen.

Consequenties

Er zijn echter diverse consequenties die nog verder moeten worden uitgewerkt voordat in september een definitief besluit kan worden genomen. Dit betreft onder andere de verkeerssituatie, bereikbaarheid voor hulpdiensten, en de verplaatsing van de weekmarkt naar een alternatieve locatie. Ook zal er overleg plaatsvinden met ondernemers en andere stakeholders om tot een breed gedragen kerstprogramma te komen.

Ondernemers weekmarkt

Een belangrijk onderdeel van het plan is de participatie van de marktondernemers. Door hen actief te betrekken bij het kerstprogramma, wordt niet alleen hun verwachte omzet veiliggesteld, maar wordt ook een aantrekkelijke kerstmarkt gecreëerd. Dit vraagt om tijdige en heldere besluitvorming door de gemeente, die alle belangen zorgvuldig moet afwegen.

Gezamenlijk doel

Het uiteindelijke doel van de gemeente Weert en Stichting Weert Marketing is om meer bezoekers, inwoners en ondernemers aan te trekken, waardoor Weert zich duidelijker en aantrekkelijker kan positioneren als levendige stad tijdens de kerstperiode.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie