Woningbouw Oud Boshoven mag van Raad van State doorgaan

Algemeen Bijgewerkt op 31 juli 2024 om 15.35 uur Reageer 1 min. leestijd

De Raad van State heeft recent het beroep van een inwoner van Weert tegen het bestemmingsplan “Oud Boshoven 4” verworpen. Dit bestemmingsplan, vastgesteld door de gemeenteraad van Weert op 7 juni 2023, voorziet in de herontwikkeling van een woongebied met vijf woningen, waarvan vier twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande woning.

De bewoner, die tegenover het plangebied woont, vreesde voor een aantasting van zijn woon- en leefklimaat en betoogde dat er geen behoefte was aan de voorziene woningen. Hij baseerde dit op een woningmarktonderzoek uit 2018. De Raad van State oordeelde echter dat de gemeenteraad aannemelijk heeft gemaakt dat er door veranderde omstandigheden op de woningmarkt wel degelijk behoefte is aan deze woningen.

Verder verwierp de Raad van State ook de bezwaren van de bewoner over de stedenbouwkundige inpassing van het plan en de mogelijke negatieve gevolgen voor nabijgelegen Natura 2000-gebieden.

De uitspraak betekent dat de bouw kan doorgaan zoals gepland, zonder verdere juridische belemmeringen. Een impressie van het bouwplan kun je bekijken via deze link (PDF, 35 MB): https://wdg.li/som2fju.

De volledige uitspraak kun je lezen via: https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RVS:2024:2964

Deel dit bericht
Geef reactie