Activiteiten Wereld Alzheimer Dag in Weert en Nederweert

Informatie Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Zaterdag 21 september staat in het teken van Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en dementie, en de impact die deze aandoeningen hebben op zowel de getroffenen als hun omgeving.

In onze regio wordt gestreefd naar een dementievriendelijke samenleving. Punt Welzijn en andere organisaties zetten zich in door diverse activiteiten te organiseren, speciaal voor mensen met dementie en hun naasten.

Aanbod van activiteiten

In september bieden verschillende ketenpartners, waaronder Punt Welzijn, activiteiten aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een volledig overzicht van de activiteiten is te vinden op www.puntwelzijn.nl/dementie.

Wereld Alzheimer Dag in Weert en Nederweert

Op maandag 16 september speelt in het Munttheater de voorstelling “De dementie van Jet en Harrie”. Voor slechts € 7,50, inclusief pauzedrankje, kun je genieten van het improvisatietheater van Ervarea. De voorstelling schetst de twee werelden die ontstaan wanneer dementie zijn intrede doet. De inloop start om 19.00 uur, het programma loopt van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens de pauze en voor- en na de voorstelling is er gelegenheid om met netwerkpartners van dementievriendelijk Weert in gesprek te gaan.

Op zaterdag 21 september van 10.00 – 12.00 uur kun je gratis deelnemen aan de bijeenkomst “Van HOOFD naar HART”. Ouder worden brengt uitdagingen met zich mee op sociaal, fysiek en mentaal gebied. Het kan lastig zijn om balans te vinden en controle te behouden, waardoor waardevolle herinneringen en gevoelens van liefde naar de achtergrond kunnen verdwijnen. Deze bijeenkomst biedt een moment van rust en ontspanning, weg van spanning en frustratie, en richt zich op het hervinden van verbinding met jezelf, je dierbaren en gelijkgestemden. Er wordt samen bewogen, muziek gemaakt en geluisterd, ontspanningsoefeningen gedaan en gemediteerd in een warme, gezellige sfeer. De locatie is Flowtime, Strateris 95 in Nederweert.

Aanmelden voor alle activiteiten tijdens Wereld Alzheimer Dag in Weert en Nederweert kan via www.puntwelzijn.nl/dementie.

Campagne

Vanaf 9 september start Punt Welzijn een campagne om het belang van een dementievriendelijke samenleving te benadrukken. Steeds meer mensen worden getroffen door dementie, wat betekent dat iedereen ermee te maken kan krijgen. In het verenigingsleven, als ondernemer, medewerker, buur, vriend of als partner. Wanneer iemand in je omgeving verward lijkt en zich anders gedraagt, kun je met een klein gebaar het verschil maken. Help die persoon weer op weg en zorg ervoor dat dementie geen reden is voor uitsluiting. Punt Welzijn denkt graag met je mee!

Meer informatie en aanmelden

Benieuwd naar de komende activiteiten? Het complete programma, meer informatie en hoe je je kunt aanmelden, vind je op www.puntwelzijn.nl/dementie. Hier lees je ook hoe jij kunt bijdragen aan de ondersteuning van iemand met dementie.

Deel dit bericht
Geef reactie