Agressieve kat zet nagels in hond en mensen op Vrouwenhof

Opmerkelijk 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via: Depositphotos

Een inwoonster van Weert is ernstig geschrokken na een tweede aanval door dezelfde kat in de wijk Leuken. In een openbare Facebookpost deelt de bezorgde hondenbezitter haar verhaal, waarin zij anderen waarschuwt voor een agressieve kat die onlangs opnieuw toesloeg. Het waarschuwende bericht is inmiddels tientallen keren gedeeld.

Drie weken geleden werd de Goldendoodle Guus voor het eerst aangevallen door een kat in de Susanna Groeneweghof (Vrouwenhof). De kat sprong op de hond en zette zijn nagels in Guus’ rug. Hoewel de hond wist te ontsnappen nadat de kat werd losgetrokken door de vriend van de eigenaresse, bleef de kat hen achtervolgen, wat leidde tot een angstaanjagende ervaring voor de hond en zijn baasje.

Vandaag vond een tweede incident plaats op dezelfde locatie. Toen de hond de kat zag, sloeg hij op de vlucht en wist zich zelfs uit zijn halsband te wringen. De kat richtte vervolgens zijn agressie op de eigenaresse zelf en viel haar van achteren aan, waarbij zij lichtgewond raakte aan haar been. Pas nadat de eigenaresse schreeuwde, keerde Guus terug en konden ze samen verder vluchten, terwijl de kat hen bleef achtervolgen.

De vrouw heeft de buurtbewoners opgeroepen om op hun hoede te zijn voor deze kat en roept de eigenaar van de kat op om deze binnen te houden. Ze vraagt ook of anderen soortgelijke ervaringen hebben gehad met deze kat. “We zijn er enorm van geschrokken en ik hoop met dit bericht anderen te kunnen waarschuwen,” aldus de geschrokken eigenaresse. In haar post deelt ze zowel een foto van haar verwondingen als een foto van een kat die lijkt op de agressieve kat.

Deel dit bericht
1 reactie