Bestelbus brandt uit in Budel; dieren in trailer gered

112 Reageer 1 min. leestijd

Budel – Maandag omstreeks 6.25 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd vanwege een voertuigbrand op de Meemortel in Budel. Een bestelbus vatte vlam nabij de kruising met de Burgemeester van Houtstraat.

De bestelbus was onderweg met een trailer gevuld met enkele jonge geiten (lammeren) toen de brand plotseling uitbrak. Vermoedelijk veroorzaakte een defecte benzineleiding de brand.

Trailer losgekoppeld van bestelbus

De bestuurder handelde snel door de veetrailer los te koppelen, waardoor de dieren gespaard bleven van de vlammen en hitte. Bij aankomst van de brandweer stond de bestelbus aan de voorzijde in lichterlaaie. De brandweerlieden wisten het vuur snel te blussen en voorkwamen dat het laadgedeelte, waarin gereedschap lag opgeslagen, ook vlam vatte.

Afhandeling

Na het blussen werd de veetrailer met de geiten door iemand anders opgehaald. Bovendien kon de bestuurder nog wat gereedschap uit de bus redden. De weg bleef tijdelijk afgesloten om het wegdek te reinigen. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de beschadigde bestelbus weg te slepen.

Bekijk een video: https://youtu.be/dQ00xB0Zsk8

Deel dit bericht
Geef reactie