Bijna duizend wandelaars bij Avond4Daagse Altweerterheide

Evenementen Reageer 2 min. leestijd
Avond4daagse Altweerterheide

De Avond4Daagse in Altweerterheide is gisteren succesvol van start gegaan. Onder ideale weersomstandigheden begonnen bijna duizend wandelaars aan de routes van zes en tien kilometer. De eerste avond stond in het teken van de rijke geschiedenis en bijzondere plekken in de omgeving.

Historie

De route leidde de deelnemers door Altweert, langs de historische St. Teuniskapel. Deze kapel, eeuwenlang een belangrijke bedevaartplek, bracht de wandeltocht een bijzonder tintje. Onderweg passeerden de wandelaars een boerenblokkade bij de Weertbeek, waar boze boeren de Scholtis van Boshoven wezen op de belangen van alle bewoners van Weert. Dit was een herinnering aan de lange geschiedenis van boerenprotesten in de regio.

Bakhuisje

Een andere historische gebeurtenis vond plaats bij het voormalig café Beej Trieneke, dat voor de gelegenheid eenmalig haar deuren opende. Het bakkersteam van de recent ingewijde bakhuisje Klein Karelke verwelkomde de deelnemers met een knapkoek, wat zorgde voor een smakelijke verrassing tijdens de tocht.

Tweede avond Avond4Daagse

Voor vanavond staat een wandeling langs de Tungelroyse beek en de Wall op het programma. Iedereen is nog steeds van harte welkom om deel te nemen. De start is om 17.30 uur vanaf sportpark Op den Das. Inschrijven kan via de website www.altweerterheide.nl of ter plaatse bij de kassa.


Een bijdrage van Gert van Elk

Deel dit bericht
Geef reactie