Bijzondere ontmoetingen bij Avond4daagse Altweerterheide

Warm en stoffig wandelen in de Wall

Evenementen Reageer 2 min. leestijd

Echte liefhebbers van wandelen laten zich niet ontmoedigen door warmere temperaturen. Dit werd gisteravond duidelijk tijdens de tweede avond van de Avond4daagse in Altweerterheide. Een lange rij van enthousiaste wandelaars trok gisteren over de stoffige veldwegen en zandpaden van de Tungelderwal, waar opnieuw bijzondere ontmoetingen plaatsvonden.

Acts

Tijdens de route ontmoetten wandelaars een Nederlandse militair die een tragisch ongeval in de mist meldde, en een zwaargewonde kerkgangster bij de Baanbrug. Ook Puine Miet was thuis en sprak op gemoedelijke wijze met de vele voorbijgangers bij haar perenboom. Een vrolijke kermismuzikant wachtte op zijn Molukse vrienden voor een spetterend optreden op de Bocholter kermis.

Verfrissing

Aan de rand van het bos kregen alle deelnemers instructies over hoe te handelen bij een ontmoeting met een wolf. Daarnaast kruisten ze het pad van sprokkelaars, een handelaar in sieraden en een stroper met een luie fret. Zelfs de bekende Roojer huisdokter Wuisman verscheen, vergezeld door zijn vertrouwde Kever. De wandelaars genoten onderweg van verfrissend water en sappige appels.

Derde avond Avond4daagse

Vanavond voert de route naar ’t Broek en de voormalige stortplaats De Hazeheuvel, waar adembenemende vergezichten en nieuwe optredens van boeren, burgers en buitenlui op het programma staan.

Wandelaars blijven de komende avonden van harte welkom. De start is mogelijk vanaf 17.30 uur bij sportpark Op den Das. Inschrijven kan via www.altweerterheide.nl of bij de kassa.


Een bijdrage van Gert van Elk

Deel dit bericht
Geef reactie