Dagje zwemmen valt voor velen 120 euro duurder uit

Algemeen 4 reacties 2 min. leestijd

Het negeren van verkeersregels lijkt een populaire sport te zijn, ook in Weert. We blijven namelijk gewoon niet-handsfree bellen, wegafzettingen verplaatsen en verkeersborden negeren. Hoewel veel mensen klagen over dat alles duur is geworden, blijkt dat toch sommige mensen bereid zijn € 120,- te betalen voor een parkeerplek bij het Blauwe Meertje.

Op de bon

Waar de medewerkers van Handhaving recent nog waarschuwend optraden, werden vandaag veelvuldig wit-blauwe bonnen uitgeschreven. Wederom stonden er auto’s aan de verkeerde kant van de Herenvennenweg geparkeerd. Dit keer bleef het niet bij waarschuwen, maar werden daadwerkelijk boetes uitgedeeld.

Verbordsborden

Aan de oostzijde van de weg hangen meerdere verbodsborden die aangeven dat parkeren verboden is. Het negeren van dit E01-verkeersbord kost volgens de Boetebase van het Openbaar Ministerie € 120,- (exclusief € 9,- administratiekosten). Voor veel mensen werd het vandaag dus een dagje zwemmen die duurder uitviel.

Hulpdiensten

Parkeren op de Herenvennenweg is alleen toegestaan aan de zijde van het Blauwe Meertje (de westzijde). Dit heeft een belangrijke reden. Het Blauwe Meertje ligt in een natuurgebied. Als er een natuurbrand uitbreekt of iemand dreigt (elders) te verdrinken, wordt het voor de grote brandweerwagens uitdagend om tussen de geparkeerde auto’s te manoeuvreren. Zeker als elke seconde telt, is vertraging zeer ongewenst.

Besparingstip

Dus, als je de volgende keer in het mooie Blauwe Meertje wilt zwemmen, kom dan op de fiets of houd je aan de verkeersregels. Voor de boete van 120 euro kun je namelijk veel andere dingen doen, zoals twee keer een 10-badenkaart kopen. Bovendien houd je nog wat geld over voor een verfrissend ijsje of drankje.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties