Eduquaat strooit met gelukszaadjes

Kinderen Reageer 2 min. leestijd

De eerste schooldag na de zomervakantie is spannend. Voor sommige kinderen zelfs helemaal nieuw. De basisscholen van Stichting Eduquaat leggen daarom meteen de nadruk op het samen doen. Op het samen leren en spelen, samen bloeien en groeien. Toeval wil dat dit perfect aansluit op het thema uit het koersplan dat dit jaar extra belicht wordt: samenrijk.

Stichting Eduquaat heeft voor haar zeven scholen in het basisonderwijs een aantal heldere doelen gesteld, waar de komende vier jaar gezamenlijk de schouders onder worden gezet. Deze zijn omschreven in de volgende thema’s: samenrijk, kansrijk, vindingrijk en speel-leerrijk. Je bent tenslotte rijk in onderwijs als deze punten voelbaar zijn in de complete organisatie; bij het bestuur, bij het team en bij de leerlingen.

Ieder jaar staat in het teken van één rijk (thema). Voor het schooljaar 2024-2025 is dat ‘samenrijk’. Door elkaar te ondersteunen, te inspireren en te motiveren voelt iedereen zich gezien en gehoord. Door op alle niveaus goed samen te werken worden kennis en ervaring beter gedeeld en blijf je samen verbonden. De relatie staat centraal. Er wordt geïnvesteerd in vitaliteit en groei.

Gelukszaadjes

Om deze intentie vanaf de eerste schooldag goed neer te zetten, kregen alle leerlingen en leerkrachten vandaag een polsbandje van groeipapier, gemaakt van heuse zaadjes. Daarnaast ontving elke groep een pakketje met gelukszaadjes. Deze kunnen de kinderen samen zaaien voor een jaar vol groei en geluk.

Op deze manier wil het schoolbestuur aandacht besteden aan de opening van het schooljaar en aan het thema ‘samenrijk’. Iedere school en iedere groep mag hier verder op eigen, creatieve wijze invulling aan geven. De polsbandjes, zakjes met zaadjes en het gedichtenkaartje zijn tools ter inspiratie.

Bekijk hier een reportage van het uitreiken van de gelukszaadjes op Brede School Moesel:

Deel dit bericht
Geef reactie