Eindhovenseweg vernieuwd met vangrails en ‘botsabsorbers’

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Eindhovenseweg Weert

Deze week zijn er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Eindhovenseweg in Weert, specifiek tussen de turborotonde en de snelweg A2. De eerste werkzaamheden zijn afgerond, waardoor de rijrichting vanaf de snelweg A2 naar het centrum van Weert weer toegankelijk is.

Botsabsorber

Automobilisten die vanaf de A2 naar de wijk Boshoven of het centrum van Weert rijden, merken dat het asfalt vernieuwd is. Daarnaast is de zogenoemde ‘komremmer’, bedoeld om de snelheid van het verkeer te verlagen, geheel vernieuwd. Een opvallende verandering is de installatie van een houten vangrail met aan het begin een obstakelbeveiliger, ook wel bekend als een botsabsorber. Voorheen was hier slechts een betonnen rand aanwezig.

Deel nog afgesloten

De Eindhovenseweg in noordelijke rijrichting blijft komende week afgesloten. Hier worden nog werkzaamheden uitgevoerd, met name vlak voor de kruising met de Hushoverweg. Op dit deel wordt nog een nieuwe komremmer geïnstalleerd. Voorheen had dit wegdeel twee rijstroken, maar na de realisatie van de turborotonde in 2012 bleef er slechts één rijstrook over, met een verdrijvingsvlak op het andere deel. Dit verdrijvingsvlak en asfalt is nu verwijderd.

Ook andere richting deels open

Wat veel mensen wellicht nog niet weten, is dat de Eindhovenseweg vanuit Boshoven en Laar richting Eindhoven ook weer open is. Vanaf de kruising met de Hushoverweg kunnen weggebruikers de Eindhovenseweg oprijden en richting de A2 rijden. Je hoeft dus niet langer om te rijden via de Ringbaan-Noord en Nederweert wat wellicht de reistijd verkort.

Deel dit bericht
Geef reactie