Er gaan stalen deuren voor je open bij MDmetaldesign

Spotlight 2 reacties 7 min. leestijd

Ze zijn stijlvol, ruimtelijk en letterlijk ijzersterk: stalen deuren. Goedkoop zijn ze niet, maar ze worden wel met uiterste precisie, zorg en een stralende lach voor je gemaakt in de werkplaats van Mohamed. Hij verhuisde onlangs met zijn bedrijf MDmetaldesign van Stramproy naar Weert om nog meer mensen te kunnen verblijden met een stalen deur, douchewand, trapleuning, kapstok of ander bijzonder accent in hun woning.

Stalen deuren geopend

Al 25 jaar is hij actief in de metaalsector, en nadat hij van iemand de vraag kreeg om een stalen deur op maat te maken is het balletje gaan rollen. Inmiddels laat Mohamed al drie jaar stalen deuren open gaan voor zijn klanten onder de naam MDmetaldesign.

“Ik sta van A tot Z met mensen in contact: eerst komen ze naar mij toe of bellen ze me op, vervolgens ga ik bij hen op bezoek, halverwege het proces stuur ik ze foto’s of komen ze langs in mijn werkplaats en uiteindelijk ben ik er om hun op maat gemaakte deur te plaatsen. Dat moment waarop ik een mooi product aflever dat precies past en een glimlach op het gezicht van mijn klanten tevoorschijn tovert, dat is waarvoor ik het doe!”

En die glimlach, die ziet Mohamed regelmatig. Zijn klanten, uit heel Nederland en België, roemen hem om zijn uitmuntende service. Hij wordt er een tikkeltje verlegen van, maar vindt het niet meer dan vanzelfsprekend om kwaliteit te leveren. Bovendien doet hij dat zelf ook met een lach: hij geniet van zijn vak. “Het is een passie, het is leuk en uitdagend. Soms ook stressvol, want je moet ervoor zorgen dat alles op tijd klaar is, dat de maatvoeringen kloppen en dat je alles netjes aflevert. Stalen deuren zijn niet goedkoop, dus wil ik ook goed werk leveren.”

Positieve energie

Dat begint al bij het begin, met een advies. Mohamed: “Soms nodigen mensen me uit en zeggen ze dat ze ergens een zwarte deur willen, waarvan ik denk: die past hier helemaal niet. Dan leg ik ze bijvoorbeeld voor om een andere kleur te kiezen, wordt dat uiteindelijk hartstikke mooi en zijn ze zo blij dat ik ben gekomen. Daar haal ik mijn energie vandaan!”

Mohamed vertaalt de ideeën en wensen van zijn klanten dus naar realistische projecten. Hij maakt een ontwerp, meet dat in, bestelt de juiste materialen en bewerkt ze. “De balken die ik binnenkrijg maak ik op maat, las ik aan elkaar en slijp ik mooi vlak zodat je geen lassen meer ziet. Het moet mooi strak zijn, en werkend natuurlijk.”

Van Stramproy naar Weert

De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Vandaar ook dat Mohamed zo blij is met zijn nieuwe werkplaats. Niet meer in Stramproy, maar op de Oude Graaf 20c in Weert. In een nieuw pand, dat net voor de zomer klaar was, met bijna twee keer zoveel ruimte. “Mensen vragen me regelmatig of ze kunnen komen kijken. Dat snap ik, want je betaalt best veel geld voor zo’n deur. In Stramproy moest ik dan altijd zorgen dat ik wat klaar had staan om iemand iets te laten zien en had ik bijvoorbeeld maar drie staaltjes glas liggen, terwijl er veel meer mogelijk is!”

Op de Oude Graaf heeft Mohamed een kleine showroom ingericht, waarin diverse stalen deuren, douchewanden en trapleuningen te zien zijn. Ook is zijn assortiment aan staaltjes uitgebreid van drie stuks naar een hele bak vol. Mensen komen dan ook regelmatig even binnenwippen om te kijken naar het werk van Mohamed en een praatje te maken. Daar staat hij altijd voor open, maar het liefst wel op afspraak. “Soms ben ik net ergens mee bezig waar ik me echt op moet concentreren en dan moet ik mijn werk laten liggen. Dat doe ik dan wel, ik bied mensen altijd een kopje koffie aan, want ik zie het als een goed teken dat ze naar me toe komen.”

Even later werkt hij weer in opperste concentratie door. Zijn werkplaats staat vol met stalen deuren en glasplaten die met de uiterste zorgvuldigheid worden behandeld. Mohamed controleert of alles goed gecoat is, bouwt scharnieren in en meet na of het klopt wat hij heeft gemaakt. Vervolgens pakt hij de producten netjes in en gaat hij op weg naar de klant. “Zo weet ik zeker dat het goedkomt!”

Betrouwbare partners

Van A tot en met Z dus, Mohamed is er tijdens het hele proces. Voor de beglazing van zijn stalen deuren en douchewanden werkt hij nauw samen met een bevriende glaszetter uit Stramproy en alles wat gecoat moet worden brengt hij naar een poedercoatingbedrijf in Bree. De lijntjes zijn kort en dat voelen zijn klanten: er wordt op alle vlakken met hen meegedacht.

Hoeveel stalen deuren Mohamed zelf in huis heeft? Mohamed, lachend: “Geen één.” Zijn klanten gaan altijd voor en in zijn gedachten heeft hij elke dag wel stalen deuren in huis. “Soms krijg je een opdracht en denk je: hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? Dan blijf ik daar thuis ook mee bezig. Het kost heel wat energie, maar als het dan eenmaal klaar is dan maakt het niet eens meer uit wat het aan inkomsten oplevert, dan staat het en dat is zo mooi!”

Meer stalen deuren bekijken?

Wie nieuwsgierig is geworden naar het werk van Mohamed kan altijd even snuffelen door zijn online portfolio op www.mdmetaldesign.nl en de bijbehorende Instagrampagina. Voor een bezoek aan de showroom en werkplaats aan de Oude Graaf 20c kun je contact opnemen met Mohamed via +31 (0)6 4861 9378 of [email protected].

Deel dit bericht
2 reacties