Exclusieve Burenkijkdag op vliegbasis Kleine-Brogel

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
F-16 toestellen op vliegbasis Kleine Brogel

Peer – Je hoort en ziet vaak F-16 gevechtsvliegtuigen boven Weert vliegen. Binnenkort zullen deze worden vergezeld door de nieuwe F-35 vliegtuigen. Deze toestellen vertrekken vanaf vliegbasis Kleine-Brogel in het Belgische Peer. Op vrijdag 20 september opent de vliegbasis haar deuren voor een speciale Burenkijkdag. Ook inwoners van Cranendonck en Weert zijn van harte welkom.

Unieke kans

Op deze dag krijgen inwoners van omliggende gemeenten de kans om de operationele vliegbasis te bezoeken. Door het verhoogde vliegverkeer tijdens het International Sanicole weekend is dit een unieke gelegenheid om het vliegverkeer van dichtbij te zien.

Achter de schermen

Bezoekers kunnen tijdens deze dag een kijkje nemen achter de schermen van de basis. Ze kunnen langs de vliegtuigen lopen die klaarstaan voor de Sanicole Airshow. Daarnaast kunnen bezoekers een luchtdoop winnen in de A400M Atlas, een militair transportvliegtuig van Airbus.

Toegang

De toegang voor deze dag kost 12 euro. Dit bedrag is inclusief entree, een cateringvoucher ter waarde van 9 euro en parkeergelegenheid. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. De poorten zijn open van 09.00 tot 19.00 uur.

Exclusief

Belangrijk om te weten: deze dag is exclusief voor inwoners van de gemeenten Bocholt, Bree, Cranendonck (NL), Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik, Oudsbergen, Peer, Pelt, en Weert (NL).

Meer informatie en tickets

Meer informatie en tickets is beschikbaar via:
https://kleinebrogelairbase.be/index.php/nl/info-links/upcoming-events-kb/burenkijkdag

Deel dit bericht
Geef reactie