Gaslekkagemelding bij café blijkt defecte elektriciteitskabel

112 Reageer 1 min. leestijd

Zaterdag omstreeks 19.15 uur kreeg de brandweer een melding van een vermeende gaslekkage in Café de Brouwer aan de Oelemarkt in Weert. Naast de brandweer kwam ook de politie ter plaatse.

De alarmmelding volgde nadat de eigenaar van het café een ‘plof’ had gehoord en lichte rookontwikkeling had waargenomen in de kelder of kruipruimte onder het pand. Bij nader onderzoek bleek dat er een defect was ontstaan in een driefasige elektriciteitskabel, waarbij één fase was uitgevallen.

De ‘plof’ werd vermoedelijk veroorzaakt door de kortsluiting die ontstond nadat de kabel brak en er een aaneensmelting plaatsvond. Hoewel het niet om een stroomkabel van Café de Brouwer zelf gaat, bestaat de mogelijkheid dat de elektriciteit in het café volledig uitgeschakeld moet worden voor de noodzakelijke herstelwerkzaamheden.

De situatie werd snel onder controle gebracht, en er is geen sprake geweest van een daadwerkelijke gaslekkage. Ontruiming van omliggende panden of het uitgaansplein was dus ook niet noodzakelijk.

Deel dit bericht
Geef reactie