Groot Mariafeest op 15 augustus: vieren en ontmoeten

Uitgaan Reageer 1 min. leestijd
Fotograaf: Theo Van de Winkel

Op 15 augustus wordt in de Sint Martinuskerk om 19.00 uur het grote feest van Maria Tenhemelopneming gevierd. Dit bijzondere evenement biedt een combinatie van een plechtige viering, een processie en een ontmoeting.

De festiviteiten beginnen met een Hoogmis, die wordt opgeluisterd door het groot Sint Martinuskoor en prachtige orgelmuziek gespeeld door organiste mevrouw Vermeulen. Deze liturgie markeert de feestelijke herdenking van Maria’s opname in de hemel.

Processie

Na de Hoogmis volgt een processie. De route loopt via de Markt en de Maasstraat naar de tuin van de zusters Birgittinessen, waar een korte plechtigheid plaatsvindt.

Ontmoeting

Aansluitend is er gelegenheid voor een informele ontmoeting. Bezoekers worden uitgenodigd om een kop koffie te drinken en gezamenlijk het glas te heffen op de parochie. Deze bijeenkomst biedt een mooie gelegenheid voor parochianen om elkaar te ontmoeten en de band binnen de Sint Martinusfamilie te versterken.

De organisatie van het evenement is in handen van de broederschap. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze viering, waarbij de gelijkheid en verbondenheid rondom Maria, de moeder van allen, centraal staat.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie