Grote storing bij hulpdiensten en overheidsinstanties

Informatie Reageer 1 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Hulpdiensten en overheidsinstanties kampen sinds gisterenavond met een grote storing. De storing treft onder andere de communicatie- en alarmsystemen van de hulpdiensten, die zijn teruggevallen op noodscenario’s. Ook diverse overheidsinstanties kampen met problemen, waaronder beperkingen met het gebruik van DigiD. In de gemeente Weert is het momenteel niet mogelijk om een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aan te vragen of op te halen.

Het noodnummer 112 is wel bereikbaar, maar de alarmerings- en communicatiesystemen P2000 en C2000 van onder andere politie, brandweer en ambulance zijn getroffen. Dankzij de noodscenario’s waarop de Veiligheidsregio’s zijn teruggevallen zijn er tot dusver echter geen gevolgen voor de alarmering en inzet van de hulpdiensten, zo meldt de NOS.

Ook Eindhoven Airport kampt momenteel met een storing, waardoor er geen vliegverkeer op de luchthaven mogelijk is. Het Ministerie van Defensie meldt dat telefoonnummers niet bereikbaar zijn en de Koninklijke Marechaussee geeft aan momenteel geen noodpaspoorten te kunnen verstrekken.

Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de storing en wanneer de problemen opgelost zullen zijn.

Deel dit bericht
Geef reactie