Hema IJzeren Man Volksloop viert bijzonder jubileum Leny Gillessen

Sport Reageer 4 min. leestijd
Leny Gillessen tijdens de Hema IJzeren Man Volksloop

De Hema IJzeren Man Volksloop is al decennia een begrip in Weert en omstreken. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het prachtige natuurgebied van de IJzeren Man, en het evenement blijft een vaste waarde voor hardloopliefhebbers. Komende zondag loopt Leny Gillessen voor de 500ste keer mee.

Oorsprong van de Hema IJzeren Man Volksloop

In april 1980 nam Paul Schors het initiatief om elke eerste zondag van de maand een trimwedstrijd te organiseren. Dit idee groeide uit tot een succesvol evenement, met als hoogtepunt de viering van de 500ste loop in 2022. Ongeacht feestdagen zoals Nieuwjaar, Vastelaovendj, Pasen of Pinksteren, de loop gaat altijd door. Alleen de coronapandemie zorgde ervoor dat enkele edities niet konden plaatsvinden. In totaal hebben ruim 4.500 lopers gezorgd voor bijna 118.000 deelnames.

Activiteiten en nieuwe parcoursen

De laatste jaren heeft de organisatie veel aandacht besteed aan het promoten van de Hema IJzeren Man Volksloop, met als doel meer mensen in beweging te krijgen. Dankzij sponsoring kunnen jongeren tot en met 15 jaar gratis deelnemen aan de loop. Voor hen zijn er drie afstanden: 1,3; 2,5 en 4,0 kilometer. Senioren hebben keuze uit vijf verschillende afstanden, variërend van 4,0 tot 15,5 kilometer. De nieuwe parcoursen leiden de lopers door het bos en langs het water van de IJzeren Man, wat zorgt voor een prachtige hardloopervaring.

Jaarlijks wordt er een jeugdcompetitie georganiseerd, en bij de senioren wordt gekeken wie de meeste vooruitgang boekt. Lopers die meerdere keren deelnemen, ontvangen herinneringen voor hun prestaties, met speciale onderscheidingen voor degenen die 10, 50, 100 en meer dan 50 keer hebben deelgenomen.

Bijzondere jubileumloop

Op zondag 1 september vindt een bijzonder jubileum plaats: Leny Gillessen zal dan voor de 500ste keer deelnemen aan de maandelijkse Volksloop. Dit is een uitzonderlijke prestatie, aangezien zij slechts 22 edities heeft gemist van de 522 georganiseerde lopen. Deze dag staat Leny centraal en de organisatie doet er alles aan om er een onvergetelijke ochtend van te maken.

De organisatie roept oud-deelnemers op om samen met Leny te lopen en haar te ondersteunen. De afstand van 4.0 kilometer biedt iedereen de kans om in eigen tempo mee te doen. Zelfs als je conditie niet optimaal is, kun je meedoen en er 90 minuten over doen. Kun je niet lopen? Kom dan aanmoedigen, want Leny verdient deze steun voor haar uitzonderlijke prestatie. Voor slechts € 3,00 kun je deelnemen, en inschrijven kan via deze link. Na-inschrijving op de dag zelf is ook mogelijk, tot 9.45 uur voor € 4,50.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want om 10.00 uur starten de langere afstanden en de huldiging van Leny. De jeugdloop van 1,3 en 2,5 kilometer begint om 9.30 uur. Het evenement start bij Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2. Mis deze unieke gebeurtenis niet en kom meedoen.

Deel dit bericht
Geef reactie