Herdenking bevrijding Weert op zondag 22 september

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Het is inmiddels 80 jaar geleden dat Weert op 22 september 1944 werd bevrijd door het Britse Suffolk Regiment. Het gemeentebestuur Weert en de Stichting 4 en 5 mei Weert nodigen je dan ook van harte uit voor het bijwonen van de herdenking van de bevrijding van Weert op zondag 22 september aanstaande om 10.30 uur bij het Suffolkmonument aan de Stadsbrug.

De herdenking vindt plaats op zondagochtend vanwege de opstart van het culturele jaar in Weert middels het Cultureel Lint. De Stichting 4 en 5 mei sluit aan bij deze bijzondere culturele activiteiten middels een bevrijdingsconcert in Kasteelpark Nijenborgh. Dit concert met onder andere muziek uit de jaren 40 is gratis te bezoeken. Bovendien zijn er militaire voertuigen uit deze periode te aanschouwen waarin geïnteresseerden een ritje over de singels van de stad kunnen maken.

Herdenking zondagmorgen 22 september

De plechtigheid bij het Suffolkmonument start om 10.35 uur. De organisatie verzoekt je op tijd, om 10.30 uur, aanwezig te zijn. Rick’s Clarinet Choir verzorgt dit jaar de muzikale omlijsting.
Na afloop van de plechtigheid ben je van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk kopje koffie in het Munttheater aan het Collegeplein 3 in Weert.

Kranslegging

Tijdens de herdenking kun je bij het Suffolkmonument een krans (met een maximale doorsnede van 80 centimeter) of bloemen of een bloemstuk leggen. Wil je dit doen, geef dan je naam en indien je de krans legt namens een organisatie ook de naam van die organisatie vóór 17 september door aan de organisatie door een e-mail te sturen naar [email protected].

Je kunt de krans of het bloemstuk op zondagmorgen 22 september tussen 10.00 en 10.15 uur bij het monument (laten) bezorgen. Ook is er na afloop van het officiële gedeelte de gelegenheid tot het leggen van een bloemstuk. Wil je dit doen, dan kun je dat vooraf even melden bij de ceremoniemeester ter plekke.

Deel dit bericht
Geef reactie