Hippies knuffelen tijdens Avond4Daagse Altweerterheide

Evenementen Reageer 2 min. leestijd
Foto door Gert van Elk

Met een ondergaande zon hippies knuffelen op de Hazenheuvel, het oorlogspaard van Gabriëls, de bieten van de Hollandia-ontginning, de laatste opzichter van de Hei en smokkel van een priesterkleed. Het kwam gisteren allemaal aan de orde tijdens de derde tocht van de Avond4Daagse in Altweerterheide.

Hippies knuffelen

De uitgezette route voerde via het Kerkebrökske langs de velden met schorseneren en beregeningsinstallaties naar het ooit kletsnatte Wijffelterbroek, waar moeder Mi-j Gabriëls in nerveuze afwachting was van de thuiskomst van zoon Jan en het door de Duitsers in beslag genomen paard. De heimelijke smokkel van een priesterkleed voor de aankomende kapelaan Van Tuel kwam ter sprake aan de Raambrug. 

De beklimming van de Hazenheuvel is elk jaar weer een belevenis van de eerste categorie. Niet zozeer vanwege de inspanning, maar vooral vanwege het vergezicht, de stilte, rust, ruimte en hier heersende ‘goede vibe’. Die is inmiddels ook ontdekt door kamperende hippies die hier hun positieve energie met de wandelaars kwamen delen.

Op de terugweg verhaalde de heer Van der Molen uit Vlaardingen (de grootvader van Geert Mak) over de Hollandia-ontginning die hier gestart was met boeren uit het Westen. Aan het eind van de tocht vingen de wandelaars nog net een glimp op van kastelein én voetbalscheidsrechter Paol Ties.

Slotavond

Vanavond is de slotavond van de Avond4Daagse, met wederom bijzondere boeren, burgers én buitenlui. De wandeling voert op deze avond onder meer naar de Kruispeel en de belvédère van Beauchamps.

Ook op deze laatste wandelavond blijven nieuwe wandelaars welkom om zich aan te sluiten bij de al zo’n duizend wandelaars die de afgelopen dagen deelnamen. De wandelingen kunnen vanaf 17.30 uur gestart worden op sportpark Op den Das. Inschrijven kan via www.altweerterheide.nl of aan de kassa.

De Avond4Daagse wordt afgesloten op het gezellige terras met een muziekoptreden van Shakespeare’s Nightmare.


Een bijdrage van Gert van Elk

Deel dit bericht
Geef reactie